Výborný tip na dnešný obed.
Ak si chcete dať niečo iné, ako klasické kuracie rezne, tento recept sa oplatí vyskúšať.
Namiesto trojobalu jednoduché cestíčku a namiesto vyprážania pečenie v rúre.
Výsledok je skutočne veľmi vydarený.
Recept mám od pani Kamily zo stránky nanicmama. :-)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
3 vajcia
100 g strúhaného syra
1 téglik bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
Soľ
korenie
4 lyžice strúhanky (voliteľné)
Príloha:
Zemiaková kaša
Pečené zemiaky
Zeleninový šalát
Postup:
Umyté kuracie prsia osušíme.
Nakrájame na tenšie plátky.
Osolíme a okoreníme.
Ak máte chuť, môžete použiť vaše obľúbené korenie alebo bylinky podľa chuti.
Potrieme pretlačeným cesnakom.
Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke.
Ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď.
Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.
Pokračujeme jogurtovou omáčkou:
V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom.
Pridáme aj pretlačený cesnak a vajíčka.
Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi.
Následne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.
Nakoniec posypeme strúhankou.
Teraz vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov.
Čas pečenia je asi 25 minút – treba sledovať
Podávame s prílohou podľa chuti.
Nám najviac chutia so zemiakovou kašou.
V lete môžete podávať len s ľahkým zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)