plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žravé rezy s kyslou smotanou: Jedna úžasná piškóta s mandarínkami, krémom a ovocným želé!

Tento koláč je svieži, krémový a naozaj fantasticky chutný. U nás najobľúbenejší rýchly koláčik!

Fantastický recept na svieži koláč, ktorý miluje celá rodina.

 

 

A namiesto kupovanej želatíny si urobíte svoju vlastnú, ešte chutnejšiu. Recept je od pani Romany B. 

Potrebujeme:

Na cesto:

4 vajcia

120 g kr. cukru

1 vrecúško vanilkového cukru

1 lyžička citrónovej kôry

120 g polohrubej múky

1 lyžička prášku do pečiva

Na náplň:

2 mandarínkove kompóty (hmotnosť 314 g)

1 téglik šľahačky

2 tégliky kyslej smotany (čím hustejšia, tým lepšie)

2 lyžice krupicového cukru

Na želé:

2 balenia vanilkového pudingu

šťava z oboch mandarinkových kompótov – doplnená vodou do objemu 750 ml

2 lyžice krupicového cukru

Postup:

 

 

Šľahačom šľaháme vajcia s oboma druhmi cukru najskôr pri strednej rýchlosti a potom na najvyššie, aby sme získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny (cukor sa úplne rozpustí).

Čím viac vajcia vyšľaháme, tým kyprejšie bude cesto.

Znížime rýchlosť opäť na strednú.

Do pripravenej peny po lyžičkách pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

 

 

Cesto nalejeme na plech s vyššími okrajmi, vyložený papierom na pečenie.

Pečte na strednej mriežke, kým korpus na povrchu nespevnie a nezíska zlatistú farbu.

Na náplň ušľaháme šľahačku, opatrne primiešame kyslú smotanu a do zmesi primiešame cukor.

Vzniknutú náplň rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus, navrch poukladáme odkvapkané ovocie a necháme v chlade trochu stuhnúť.

Medzitým si pripravíme ovocné želé.

 

 

Šťavu z oboch kompótov dolejeme vodou, aby sme získali 750 ml tekutiny.

Pridáme cukor a vanilkový puding v prášku.

Dôkladne rozmiešame a potom povaríme – výsledkom by mal byť krásne hladký krém.

Keď želé trochu vychladne, nalejeme ho na náplň s mandarínkami a dáme do chladu stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes