plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiaky nastrúham, cibuľu nakrájam a poukladáme bravčové karé: Moja rodina ma žiada o toto jedlo aspoň raz týždenne!

Chutný obed z tohto obľúbeného mäsa nemusí vyžadovať veľa práce.

Bravčové karé, ktoré poteší svojou jemnosťou, zláka každého.

 

 

Chutný obed z tohto obľúbeného mäsa nemusí vyžadovať veľa práce.

Použite jeden trik a mäso bude pripravené za menej ako hodinu.

Chutný recept na lahodné pečené bravčové karé z portálu smakosze.

Príprava bravčového karé je často spájaná s vyprážaním rezňov alebo dlhým dusením mäsa a podávaním v omáčke.

Večera s bravčovým mäsom sa však dá pripraviť oveľa jednoduchšie a výsledky vás tiež potešia.

 

 

Pred časom som našiel recept, v ktorom bolo treba mäso rozložiť na strúhané zemiaky a nakrájanú cibuľu.

Všetko sa to spolu pekne upieklo.

Spôsob prípravy tejto lahôdky nájdete nižšie v článku.

 

 

Bravčové karé pečené v rúre je šťavnatejšie a jemnejšie ako vyprážané alebo dusené.

Vďaka pridaniu jednoduchej omáčky so syrom, ktoré ladí s chuťou mäsa, je jedlo lahodné už od prvého zahryznutia.

Moja rodina túto večeru miluje.

 

 

Na lahodné bravčové karé potrebujeme:

1 kg bravčového karé

5-7 stredných zemiakov

2 nie veľmi veľké cibule

150 g obľúbeného žltého syra

1 ČL jemnej horčice

100 g majonézy

soľ

mleté čierne korenie

repkový olej

 

 

Pokrm začíname pripravovať predhriatím rúry na 200°C.

Bravčové karé nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm.

Jemne ich naklepeme.

 

 

Obe strany posypeme soľou a čiernym korením.

Zemiaky ošúpme a umyjeme.

Nastrúhame na strúhadle s väčšími otvormi.

 

 

Vytlačíme z nich šťavu a osolíme.

Položíme na dno olejom vymasteného plechu.

Potom naukladáme plátky cibule.

 

 

Teraz poukladáme bravčové plátky.

V miske zmiešame nastrúhaný syr, horčicu a majonézu.

Zmesou potrieme vrch plátkov.

 

 

Vrch plechu prekryjeme navlhčeným papierom na pečenie.

Vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

Po uplynutí doby odstránime papier a pečieme ďalších 20 minút.

 

 

Ako servírovať v rúre pečené bravčové karé?

Stojí za to pridať šalát alebo pečenú zeleninu.

Rúra pobeží 40 minút, takže môžeme opiecť aj mrkvu, cviklu, či petržlen.

 

 

Podávané s olivovým olejom zmiešaným s bylinkami budú lahodným doplnkom tejto večere.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes