Bravčové karé, ktoré poteší svojou jemnosťou, zláka každého.
Chutný obed z tohto obľúbeného mäsa nemusí vyžadovať veľa práce.
Použite jeden trik a mäso bude pripravené za menej ako hodinu.
Chutný recept na lahodné pečené bravčové karé z portálu smakosze.
Príprava bravčového karé je často spájaná s vyprážaním rezňov alebo dlhým dusením mäsa a podávaním v omáčke.
Večera s bravčovým mäsom sa však dá pripraviť oveľa jednoduchšie a výsledky vás tiež potešia.
Pred časom som našiel recept, v ktorom bolo treba mäso rozložiť na strúhané zemiaky a nakrájanú cibuľu.
Všetko sa to spolu pekne upieklo.
Spôsob prípravy tejto lahôdky nájdete nižšie v článku.
Bravčové karé pečené v rúre je šťavnatejšie a jemnejšie ako vyprážané alebo dusené.
Vďaka pridaniu jednoduchej omáčky so syrom, ktoré ladí s chuťou mäsa, je jedlo lahodné už od prvého zahryznutia.
Moja rodina túto večeru miluje.
Na lahodné bravčové karé potrebujeme:
1 kg bravčového karé
5-7 stredných zemiakov
2 nie veľmi veľké cibule
150 g obľúbeného žltého syra
1 ČL jemnej horčice
100 g majonézy
soľ
mleté čierne korenie
repkový olej
Pokrm začíname pripravovať predhriatím rúry na 200°C.
Bravčové karé nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm.
Jemne ich naklepeme.
Obe strany posypeme soľou a čiernym korením.
Zemiaky ošúpme a umyjeme.
Nastrúhame na strúhadle s väčšími otvormi.
Vytlačíme z nich šťavu a osolíme.
Položíme na dno olejom vymasteného plechu.
Potom naukladáme plátky cibule.
Teraz poukladáme bravčové plátky.
V miske zmiešame nastrúhaný syr, horčicu a majonézu.
Zmesou potrieme vrch plátkov.
Vrch plechu prekryjeme navlhčeným papierom na pečenie.
Vložíme do rúry a pečieme 20 minút.
Po uplynutí doby odstránime papier a pečieme ďalších 20 minút.
Ako servírovať v rúre pečené bravčové karé?
Stojí za to pridať šalát alebo pečenú zeleninu.
Rúra pobeží 40 minút, takže môžeme opiecť aj mrkvu, cviklu, či petržlen.
Podávané s olivovým olejom zmiešaným s bylinkami budú lahodným doplnkom tejto večere.
Prajeme vám dobrú chuť!