plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja mama pozná RECEPT na najlepšie zemiakové placky: BEZ MÚKY, dokonca aj z nových zemiakov!

Vedeli ste, že fantastické placky sa dajú pripraviť aj z nových zemiakov a dokonca bez múky?

Máte chuť na zemiakové placky, no máte po ruke len nové zemiaky?

 

 

To vôbec nevadí.

Tento recept je dôkazom, že aj takéto zemiaky sa hodia na zemiakové placky, len ich treba vedieť pripraviť.

Vyskúšajte tento recept z portálu newsy.gotujmy na chrumkavé zemiakové placky s kyslou smotanou. 

Dôležité je, aby to bol vhodný typ zemiakov, najlepšie typ B.

Obsahujú veľa škrobu, preto sú ako stvorené na placky.

 

 

Možno ste počuli radu týkajúcu sa zemiakových placiek, ktorá hovorí, že by sa mali robiť len zo starých zemiakov.

Obsahujú viac škrobu a málo vody, preto sa placky na panvici nerozpadnú.

Zemiakové placky sa však dajú urobiť aj z mladých zemiakov a bez gramu múky.

Sú veľmi chrumkavé a zvnútra jemné.

 

 

Ako pripraviť zemiakové placky z nových zemiakov a bez múky?

Niektorí si nevedia predstaviť, ako pripraviť zemiakové placky bez lyžičky múky, iní ju nikdy nepridajú.

Aké je to tajomstvo?

Stačí pridať viac vajíčok, vďaka ktorým bude zmes kompaktná a zabráni sa rozpadnutiu placiek na panvici.

 

 

A ak chcete použiť nové zemiaky, nič vám nestojí v ceste.

Treba si len zapamätať jedno – po nastrúhaní zemiakov ich treba veľmi silno vyžmýkať.

Mladé zemiaky totiž obsahujú veľa vody, preto je potrebné sa jej zbaviť.

 

 

Pripravte si tieto placky a presvedčte sa sami, aké jemné a chrumkavé môžu byť, hoci sú pripravené z nových zemiakov.

Ingrediencie:

 

 

1 kg mladých zemiakov

3 celé vajcia

pažítka

soľ

čierne mleté korenie

Príprava:

Zemiaky si ošúpeme a potom nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Potom zemiaky pevne vytlačte do inej misky.

Nasekajte hrsť pažítky a pridajte k postrúhaným zemiakom.

Do misky so zemiakmi a pažítkou rozbijeme tri celé vajcia.

 

 

Dôkladne premiešame.

Dochutíme soľou a korením a znova premiešame.

Zahrejte panvicu a nalejte do nej olej.

 

 

Keď je horúca, ukladáme na panvicu malé placky.

Smažte na strednom ohni z oboch strán do zlatista.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes