plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zaručene najlepšie palacinky na svete: To cesto je také ľahučké a výborné, že ich nemusíte ani plniť – podávame na sladko aj slano!

My vám poradíme recept, s ktorým sa palacinky zaručene vydaria, budú tenučké a fantasticky chutné. Tajomstvom úspechu je prísada našich babičiek. 

Hovorí sa, že na palacinkách sa nedá nič pokaziť, ale je to skutočne tak? Palacinky sa môžu trhať, cesto nie je vláčne, láme sa, alebo nemá požadovanú chuť. Ďalším problémom býva, ak je cesto príliš hutné a palacinky z neho hrubé. My vám poradíme recept, s ktorým sa palacinky zaručene vydaria, budú tenučké a fantasticky chutné. Tajomstvom úspechu je prísada našich babičiek. 

Základné zásady na prípravu palacinkového cesta:

Prísady na cesto by mali mať izbovú teplotu, dôležité je, aby aj cesto malo izbovú teplotu

Cesto je dobré nechať chvíľu uležať – ideálne 20-30 minút

Ak sa palacinky lámu, je potrebné pridať múku ak sú moc tuhé, pridávame mlieko

Palacinky je treba smažiť na rozpálenej panvici na stredne veľkom plameni palacinku obraciame, až keď je prvá strana celá matná

Na cesto potrebujeme:

500 g múka hladká

1 l mlieko

2 ks vajce

100 ml maslo prepustené (návod, ako ho vyrobiť nájdete TU, ak nemáte maslo, použite olej)

štipka soľ

Postup:

Príprava cesta je skutočne jednoduchá, má však svoju postupnosť. V miske si do preosiatej múky pridáme soľ, vajce, maslo a pomaly postupne pridávame mlieko. Najlepšie je použiť na miešanie metličku. Ak by boli hrudky, prešľaháme cesto ešte tyčovým mixérom. Do cesta sa týmto spôsobom dostane vzduch a palacinky budú vláčne a nadýchané.

pečieme na dobre rozpálenej panvici, potrieme maslo (stačí len na začiatku) a pečieme a strednom plameni. Hotové palacinky skladáme na seba, ostanú teplé a pekne vláčne. Podávame na sladko, alebo na slano.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes