plny-hrniec_transparent_negativ.png

ŽOBRÁCKE zemiaky: Toto schová do vrecka aj tradičné francuzáky, celá rodina si chodila po dupľu!

Zapečené zemiaky s cibuľou a slaninou. Lahôdka z jedného pekáča!

Jednoduché a rýchle jedlo zo zemiakov, cibule a slaniny, ktoré hravo porazí aj náročnejšie a drahšie pokrmy.

 

 

Výborný kulinársky tip na lahodnú večeru alebo keď vás prekvapí nečakaná návšteva.

Nenáročný recept na chutné zapečené zemiaky so slaninou a cibuľou z youtube kanála Vaříme s Mozkem.

Potrebujeme:

3 menšie červené cibule

3 strúčiky cesnaku

300 g anglickej slaniny

rastlinný olej

1 k g zemiakov

1/2 ČL tymianu

mleté čierne korenie

1/2 ČL drvenej rasce

1/2 ČL majoránky

soľ

Postup:

Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

Cesnak nakrájame na malé kúsky.

Anglickú slaninu nakrájame na malé kocky.

 

 

Zeleninu so slaninou niekoľko minút smažíme na oleji.

Zapekaciu formu vymastíme olejom.

Zemiaky uvaríme a ošúpeme.

 

 

Uvarené zemiaky nakrájame a vložíme do pekáča.

Pridáme osmaženú zmes.

Posypeme trochou tymianu.

 

 

Ochutíme čiernym korením, rascou a majoránkou.

Nakoniec zmes osolíme.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Zapekaciu formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Po upečení posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes