Pri tomto skvelom jedle zo zemiakov vám skutočne mäso nebude vôbec chýbať. Sýte, lahodné a vynikajúce jedlo vykúzlite z bežnej prílohy, raz-dva.
Postup:
1 kg zemiakov
75 g masla
100 g strúhaného syra
2 vajciach3 lyžice hladkej múky
Soľ a čierne mleté korenie
150 g strúhaného syra
Na omáčku:
200 ml paradajkového pyré
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
1 strúčik rpetlačeného cesnaku
Čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode. Necháme vychladnúť a potom ošúpeme a roztlačíme na kašu.
K zemiakom pridáme 100 g syra, vajcia, múku a vymiešame jednotné cesto. Z cesta formujeme gule, ktoré uložíme do zapekacej misy vymastenej maslom.
Všetky prísady na omáčku zmiešame a nalejeme na zemiakové gule.
Misu vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Po 15 minútach pečenia posypeme syrom a dopečieme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)