Pripravte si doma sladký zázrak s jasnou arómou broskýň a čerešní.
Lepší broskyňový koláč som naozaj nejedla, navyše je neskutočne jednoduchý a rýchly na prípravu.
Lahodný koláč pripravený podľa receptu z portálu souspark.
Potrebujeme:
3 vajcia
200 g kryštálového cukru
50 g kyslej smotany
štipku soli
180 g masla
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
200 g hladkej múky
6 konzervovaných broskýň
250 g zaváraných čerešní
Voliteľné:
iné ovocie podľa chuti
orechy
kúsky čokolády
kandizované ovocie
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou.
Pridáme smotanu, zmäknuté maslo a všetko spolu vyšľaháme do hladka.
Pridáme citrónovú kôru a zamiešame.
Zmiešanú múku s práškom do pečiva preosejeme do zmesi, premiešame a vymiesime cesto.
Časť cesta vylejeme do formy na pečenie vystlanú papierom na pečenie.
Naukladáme plátky konzervovaných broskýň.
Čerstvé alebo mrazené čerešne namočíme do papierových utierok, aby sme odstránili prebytočnú tekutinu.
Čerešne premiešame s lyžicou škrobu, aby nám počas pečenia nevytiekli.
Do formy naukladáme čerešne a nalejeme zvyšok cesta.
Koláč dáme piecť do rozohriatej rúry na 20-30 minút pri teplote 180°C.
Koláč po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!