plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na bublaninu: Vezmite zavárané ovocie, kyslú smotanu a urobte tento super jemný koláč. Hotový za pol hodinu!

Pripravte si doma sladký zázrak s jasnou arómou broskýň a čerešní.

 

 

Lepší broskyňový koláč som naozaj nejedla, navyše je neskutočne jednoduchý a rýchly na prípravu.

Lahodný koláč pripravený podľa receptu z portálu souspark.

Potrebujeme:

3 vajcia

200 g kryštálového cukru

 

 

50 g kyslej smotany

štipku soli

180 g masla

 

 

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry

200 g hladkej múky

6 konzervovaných broskýň

250 g zaváraných čerešní

Voliteľné: 

 

 

iné ovocie podľa chuti

orechy

kúsky čokolády

kandizované ovocie

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou.

 

 

Pridáme smotanu, zmäknuté maslo a všetko spolu vyšľaháme do hladka.

Pridáme citrónovú kôru a zamiešame.

Zmiešanú múku s práškom do pečiva preosejeme do zmesi, premiešame  a vymiesime cesto.

 

 

Časť cesta vylejeme do formy na pečenie vystlanú papierom na pečenie.

Naukladáme plátky konzervovaných broskýň.

 

 

Čerstvé alebo mrazené čerešne namočíme do papierových utierok, aby sme odstránili prebytočnú tekutinu.

Čerešne premiešame s lyžicou škrobu, aby nám počas pečenia nevytiekli.

 

 

Do formy naukladáme čerešne a nalejeme zvyšok cesta.

Koláč dáme piecť do rozohriatej rúry na 20-30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Koláč po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes