Nápad na skvelý obed pre celú rodinu, na ktorom si určite pochutnáte. A pripravíte ho naozaj rýchlo a bez námahy.
Potrebujeme:
800 g zemiakov
500 g mletého mäsa
100 g ovsenných vločiek
2 strúčiky cesnaku
Petržlenovú vňať
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
1 vajce
Soľ a čierne mleté korenie
Na omáčku:
2 lyžice kyslej smtoany
1 lyžiču rajčonového rpetlaku
100 ml kyslej smotany
100 ml vody
Soľ a korenie podľa chuti
Olej
Postup:
Zemiaky nakrájame, ošúpeme a ak sú veľké prekrojíme na menšie kúsky. Mäso zmiešame s vajíčkom, cibuľkou, cesnakom a vločkami, ktoré sme si predtým zaliali horúcou vodou. Z mäska formujeme guličky, ktoré ukladáme do vymasteného pekáča a medzi mäsko ukladáme zemiaky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. (Pred pečením môžeme zaliať trochou bieleho vína – alkohol sa počas pečenia vyparí, ale jedlu dodá skvelú chuť).
Potom zalejeme omáčkou (zmiešame jednoducho všetky prísady) a pečieme ešte 15 minút. Nakoniec posypeme petržlenkou a môžeme podávať!
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
zdroj: daninakuhinja