Ryžové placky sú zaujímavou alternatívou k tradičným raňajkám či večeri.
Je to skvelá maškrta a deti ich milujú.
Ak chcete skúsiť niečo nové, tento recept je pre vás ako stvorený.
Využiť do neho môžete aj varenú ryžu, ktorú ste nestihli spotrebovať.
Fantastický recept na neodolateľné ryžové placky z portálu smakdnia.
Potrebujeme:
200 g ryže
3 vajcia
1/2 ČL soli
1 ČL cukru
200 ml vody
200 ml mlieka
strúhanku
rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Umytú ryžu pridáme do hrnca.
Pridáme soľ, cukor a zmes mlieka a vody.
Ryžu varíme do mäkka na strednom ohni.
Potom ju necháme vychladnúť.
Do úplne vychladnutej ryže pridáme vajcia.
Pomocou mixéra rozmixujeme zmes do hladka.
Zľahka si namočíme ruky do vody.
Zo vzniknutej hmoty vytvarujeme placky.
Z tohto množstva vznikne asi 15 placiek.
Placky dôkladne obalíme v strúhanke alebo v múke.
Vyprážame ich na rozpálenej panvici vo veľkom množstve oleja dozlatista.
Hotové placky poukladáme na papierové utierky, aby sa odstránil prebytočný tuk.
Jemné ryžové placky servírujeme s kyslou smotanou, kondenzovaným mliekom, džemom alebo medom podľa vášho vkusu.
Prajeme vám dobrú chuť!