plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rozmixujte jedno SALKO, zavárané broskyne a dajte chladiť: O túto pochúťku bude u vás doma bitka!

Tento recept na lahodný dezert z kondenzovaného mlieka a broskýň si zamiluje každý.

 

 

Vaši najbližší vás budú žiadať, aby ste tento dezert pripravovali znova a znova.

Jednoduchý recept na fantastický krémový dezert s broskyňami z youtube kanála schöne desserts.

Potrebujeme:

500 g konzervovaných broskýň

100 g kondenzovaného mlieka sladeného

350 ml broskyňovej šťavy

200 ml mlieka

70 g kukuričného škrobu

 

 

200 g smotanového syra

1 broskyňu

20 g kryštálového cukru

6 g agar-agaru alebo želatíny v prášku

30 ml vody

Postup:

Broskyne precedíme cez sitko.

Potom broskyne preložíme do hlbokej misky.

Pridáme kondenzované mlieko.

 

 

Vyšľaháme tyčovým mixérom.

Potom pridáme broskyňovú šťavu.

Metličkou vymiešame.

 

 

Do zmesi nalejeme mlieko.

Metličkou premiešame.

Potom pridáme škrob a zamiešame.

 

 

Zmes prelejeme do hrnca.

Počas miešania varíme, kým nezhustne.

Potom pridáme smotanový syr.

 

 

Metličkou dobre premiešame.

Potom krém prelejeme do formy a zarovnáme.

Dáme vychladnúť do chladničky.

 

 

Broskyňu nakrájame na tenké plátky.

Broskyňové plátky vložíme do panvice.

Pridáme cukor.

 

 

Zamiešame a varíme, kým sa cukor nerozpustí.

Nalejeme vodu.

Pridáme agar (alebo želatínu pripravenú podľa návodu) a miešame, kým zmes nezhustne.

 

 

Broskyňové plátky so želé nanesieme na vrch stuhnutého krému vo forme.

Vložíme do chladničky a necháme 5 hodín odležať.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes