Perfektný tip na jedlo, ktoré malo pôvodne vyzerať celkom inak. Kedže však doň táto šikovná kuchárka potrebovala zakomponovať aj zvyšky z chladničky – najmä knedľu a kyslú smotanu, musela postup prípravy trošku pozmeniť. Výsledkom sú tie najchutnejšie fašírky, aké sme kedy ochutnali – plnené a obalené v smotanovom cestíčku!
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 ks cibule
1-2 strúčiky cesnaku
3-4 krajce staršej knedle + mlieko na namočenie
2 vajcia
Soľ a korenie
Na náplň:
100 g strúhaného syra
2 vajcia uvarené natvrdo
100 g masla
Na obaľovanie:
2 vajcia
100 g kyslej smotany alebo majonézy
Štipku jedlej sódy
½ šálky hladkej múky
Postup:
Knedľu namočíme v mlieku a pridáme k mäsu. Primiešame aj vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame.
Na náplň nastrúhame vychladené maslo, uvarené vajcia aj syr. Z mäsovej hmoty tvarujeme menšie placky do ktorých navrstvíme náplň a potom okraje zavinieme tak, aby náplň ostala vo vnútri.
Na cestíčko rozmiešame vajcia so smotanou (alebo majonézou), múkou a sódou.
Plnené fašírky obalíme v cestíčku a vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista. Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: i.ovkuse