plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiešam 3 prísady a nahádžem do vriacej vody: Celá moja rodina miluje tieto HALUŠKY!

Halušky sú chutným doplnkom mnohých jedál.

Môžeme ich podávať aj ako samostatné jedlo.

Vyskúšajte tento recept na rýchle halušky len z 3 ingrediencií.

 

 

Chutia celej rodine a pripravíte si ich veľmi jednoducho podľa tohto receptu z portálu smakosze.

Tieto halušky sú rýchle a chutné.

Siahnite po nich vždy, keď nemáte veľa času a potrebujete navariť dobré jedlo. 

Halušky sú jedným z najuniverzálnejších jedál v slovenskej kuchyni.

 

 

Pripravíte ich rýchlo a len z pár ingrediencií.

Odporúčame výborný recept na chutné rýchle halušky.

Na prípravu tohto chutného jedla potrebujete 3 ingrediencie a doslova 10 minút v kuchyni.

 

 

Navyše ho pripravíte lacno, čo je tiež jeho výhodou.

Hodia sa k polievkam, aj k mäsu, či ako samostatné jedlo.

Halušky s prídavkom kefíru

 

 

Ingrediencie:

2 veľké vajcia

250 ml kefiru

1 ½ šálky hladkej múky

soľ

Postup:

Vajcia rozbijeme do misky, nalejeme kefír a nasypeme múku.

 

 

Všetko  dôkladne premiešame. 

Pridáme soľ a skontrolujeme konzistenciu.

Cesto by malo spadnúť z lyžice.

Ak tomu tak nie je, pridáme viac múky.

V hrnci prevaríme osolenú vodu a ponoríme do nej lyžicu.

 

 

Časť cesta odoberieme a opäť ponoríme do vriacej vody.

Cesto odpadne z lyžice.

Takto postupujeme so zvyškom cesta.

Po vyplávaní na povrch halušky varíme 2 minúty.

Halušky na mnoho spôsobov

Halušky môžeme podávať s cibuľou, slaninkou, kapustou, bryndzou, vajíčkom a pod.

 

 

Môžu byť doplnkom k mäsovým jedlám a omáčkam.

Tieto halušky budú chutiť aj na sladko.

Sú chutné a jemné vďaka kefíru, ktorý pridávame do cesta.

Jednoduché zloženie uľahčuje prípravu tohto jedla.

Tieto halušky sa vždy podaria a sú veľmi obľúbené.

Každý pýta dupľu, pretože sú naozaj chutné.

Halušky s prídavkom krupice

 

 

Halušky s prídavkom krupice sú lahodné a úžasne jemné. 

Potrebujeme:

450 g zemiakov

1 vajce

4 PL hladkej múky

2 PL detskej krupice

2 PL zemiakového škrobu

štipku soli

údenú slaninu

1 cibuľu

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode.

Potom ich ošúpeme a necháme vychladnúť. 

 

 

Keď sú studené, roztlačíme ich pučidlom a preložíme do väčšej misy.

Do misky rozklepneme vajíčko.

Následne pridáme zemiakový škrob, hladkú múku a krupicu.

 

 

Pridáme aj štipku soli a vypracujeme jednotné cesto.

Z cesta vytvoríme valček a nakrájame ho na malé kúsky.

Halušky uvaríme v osolenej vode.

 

 

Na halušky si pripravíme škvarky s cibuľkou.

Na masle opražíme na kocky nakrájanú slaninu.

Potom pridáme nakrájanú cibuľu a pár minút restujeme.

 

 

Hotové oškvarky s cibuľkou zmiešame s haluškami a podávame.

Samozrejme, halušky si môžete pripraviť aj na iné spôsoby, podľa toho, na čo máte práve chuť.

Halušky trochu inak

Ak chcete obohatiť svoj jedálniček a milujete halušky, skúste si ich tentokrát pripraviť trochu inak a namiesto zemiakov použite na ich prípravu cuketu. 

 

 

Tieto halušky sú veľmi chutné, jemné a lahodné.

Potrebujeme (na 2-3 porcie):

300 g cukety

1 vajce

Polohrubú alebo aj hladkú múku podľa potreby (asi 100 g)

Podávame s bryndzou a kyslou smotanou, taveným syrom, tvarohom, alebo ako strapačky

Postup:

Cuketu ošúpeme a nastrúhame najemno.

 

 

Necháme chvíľku „vypotiť“ a potom odstránime prebytočnú šťavu.

Pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby.

Vymiešame nie príliš husté cesto.

 

 

Rovnako, ako klasické halušky, aj tieto hádžeme do vriacej vody. 

Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľku necháme prevariť a môžeme scediť.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Halušky sú jemné a vynikajúce.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes