Polievočka uvarená podľa tohto receptu z youtube nikdy nezostane, pretože všetci pýtajú dupľu. Je rýchlo uvarená, chutí skvele a knedličky sú veľmi jemné. Navyše, ak na vás lezie choroba, toto vás postaví na nohy.
Potrebujeme:
2 l vody
0,5 kg kuracej polievkovej zmesi
mrkvu podľa chuti
1 cibuľu
2 zemiaky
1 – 2 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
soľ, čierne korenie podľa chuti
bobkový list
Na knedličky
60 – 100 g hladkej múky
2 vajcia
1/3 ČL soli
Postup:
Kuracie mäso dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni. Naberačkou vyčistíme od peny navrchu, aby sa nám vývar nezakalil. Potom pridáme bobkový list, cibuľu vcelku, soľ a varíme pod pokrievkou kým mäso nezmäkne.
Medzitým si očistíme a nastrúhame mrkvu, očistené zemiaky nakrájame na pásiky a cibuľu na jemno.
Uvarené mäso vyberieme a dáme variť nakrájané zemiaky. Na panvicu dáme trochu oleja, dáme smažiť cibuľku a na nej osmažíme mrkvu. Tú potom pridáme do vývaru, v ktorom varíme zemiaky.
Do samostatnej misky si rozklepneme vajcia, osolíme a vymiešame vidličkou. Pridáme múku a vymiešame redšie cesto. Dávkujeme do hrnca s vriacou polievkou, aby nám vznikli malé knedličky. Kuracie mäso si oberieme od kostí a vrátime do hrnca. Pridáme cesnak, korenie podľa chuti a nasekanú vňať. Povaríme ešte 5 – 10 minút a môžeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!