Predstavujeme vám skvelý trik, ako upiecť bravčovú krkovičku tak, aby zostala lahodná a šťavnatá.
Bravčové mäso je jedným z obľúbených jedál napríklad na rodinných stretnutiach.
Najjemnejšie bravčové mäso podľa receptu z portálu kozossegireceptek.
Potrebujeme:
5 plátkov bravčovej krkovičky
5-6 veľkých strúčikov cesnaku
rastlinný olej
100 ml vody
soľ
mleté čierne korenie
korenie podľa chuti
Príloha:
Zemiaky
Zemiaková kaša
Šalát z čerstvej zeleniny
Postup:
Ak máme mäso vcelku, nakrájame si ho najskôr na plátky.
Plátky bravčové mäsa opečieme 3-4 minúty na horúcej panvici.
Pečieme ich z oboch strán do hneda.
Mäso vyberieme z panvice.
Potom do panvice pridáme olej.
Cesnak nakrájame na malé plátky.
Smažíme ich 1-2 minúty.
Pridáme soľ, korenie a vodu.
Vložíme späť mäso.
Prekryjeme pokrievkou.
Smažíme 40-45 minút.
Chutné mäso môžeme servírovať.
Ako príloha sa výborne hodia pečené alebo varené zemiaky.
Tiež zemiaková kaša, alebo šalát z čerstvej zeleniny.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: