plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len s touto marinádou pripravíte akékoľvek kuracie mäso tak, že sa rozpadáva na jazyku: Aj zamrazené kurča chutí ako od šéfkuchára!

Predstavte si, že vám vynikajúci šéfkuchár odhalil všetky tajomstvá a zmiešaním len niekoľkých bežných surovín vykúzlite dokonalú chuť. 

Predstavte si, že vám vynikajúci šéfkuchár odhalil všetky tajomstvá a zmiešaním len niekoľkých bežných surovín vykúzlite dokonalú chuť.

 

 

Horčica sa ku kuraciemu mäsku fantasticky hodí a dokáže chuť vyladiť až do dokonalosti.

Máme pre vás marinády na každý druh kuracieho mäsa – prsia, stehná, krídla a dokonca aj celé kurča.

Top marináda na prípadu kuracieho mäsa

Aby bolo mäso jemné a šťavnaté, je najlepšie používať marinády s dijonskou horčicou, alebo obyčajnou plnotučnou horčicou, ktoré spojíte s tými správnymi surovinami.

Neodporúčame vám používať na marinovanie hliníkové nádoby, pretože oxidujú a môžu spôsobiť nepríjemnú chuť mäsa.

 

 

Veľkosť nádoby je tiež veľmi dôležitá, pretože kuracie mäso musí byť marinádou úplne pokryté a ideálne je, keď ho marináda dokonca presahuje.

Ako dlho marinujeme kurča

Kuracie mäso sa marinuje a následne tepelne upraví niekoľkokrát rýchlejšie, ako napríklad bravčové.

To je dôvod, prečo mnohí radia marinovať kúsky kuracieho mäsa 2-3 hodiny .

Existuje však niekoľko pravidiel v závislosti od toho, ktorú časť kurčaťa sa chystáte pripraviť.

 

 

Celé kurča sa marinuje celú noc.

Dolné stehná, prsia a krídla – 1-2 hodiny.

Trupy a celé stehná – 2-4 hodiny.

Toto je všeobecné odporúčanie, ale ako ukazuje prax, mäso je najchutnejšie vtedy, keď je v chladničke cez noc.

Ako pripraviť fantastickú marinádu na kuracie mäso podľa šéfa

 

prísady

1 kg kuracieho mäsa

0,5 šálky bieleho jogurt

0,5 lyžičku cesnakového prášku

Štipku červenej mletej papriky pálivej

Štipku čierneho mletého korenia

0,5 lyžičky kari korenia

1 lyžička sladkej papriky

Soľ (nie veľa)

1 lyžica dijonskej horčice

príprava

Vezmite hlbokú misku a nalejte do nej jogurt.

 

 

Pridajte obe papriky, soľ, horčicu, čierne korenie, cesnakový prášok a kari korenie. Premiešame.

Mäso vložte do marinády – mäsko musí byť celkom pokryté marinádou. Nádobu zakryte.

Dajte mäso do chladničky na celú noc a potom pečte, vyprážajte, grilujte, alebo varte obvyklým spôsobom.

 

 

Samozrejme môžete zoznam prísad na marinádu obmieňať, najmä čo sa týka korenín. Napríklad kurkuma nielenže urobí mäso chutnejším, ale dá mu aj zlatú kôru.

Chuť a aróma sa bude oveľa výraznejšia, keď sa do zmesi pridáte koriander, mätu, šalviu, tymián, rozmarín, majoránku a bazalku.

A ešte pár tipov

Ak ste si kúpili mrazené mäso a plánujete marinovať, nečakajte, kým sa mäso rozmrazí a hneď dajte do jogurtovej zmesi a takto nechajte pomaly rozmrazovať v chladničke.

 

 

Táto marináda na kurčatá s horčicou môže byť použitá aj pre iné druhy mäsa, ale nie pre ryby.

Spôsob prípravy marinovaného mäsa si môžete zvoliť podľa svojho uváženia. Ale najčastejšie je pečené: kusy sú šťavnaté a chrumkavé na povrchu.

Kuracie mäso môžete nakrájať na malé kúsky, zabaliť do uzatvárateľného vrecka, zaliať marinádou a skladovať ho v mrazničke po dobu až 3 mesiacov .

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes