plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetko, čo potrebujete, je mlieko: Najchutnjšia a NAJLACNEJŠIA domáca zmrzlina bez smotany a kondenzovaného mlieka!

Vyskúšajte recept na najjednoduchšiu a najlacnejšiu domácu zmrzlinu, aká existuje.

Nikto mi neveril, že dokážem pripraviť lahodnú krémovú zmrzlinu bez použitia smotany a kondenzovaného mlieka.

 

 

Tento jednoduchý recept určite poteší (nielen) všetkých milovníkov chutnej a osviežujúcej zmrzliny.

Exkluzívny recept na najlahodnejšiu domácu zmrzlinu bez smotany z youtube kanála Lili Cook.

Domáca zmrzlina z mlieka

Mlieko dodáva zmrzline bohatú, krémovú chuť a hladkú textúru, ktorú je ťažké dosiahnuť s inými tekutinami. Mliečne bielkoviny a tuky sa viažu na vzduchové bubliny v zmrzline, čím vzniká hustejšia a lahodnejšia konzistencia.

 

 

Navyše, zmrzlina z mlieka je veľmi jednoduchá na prípravu a nevyžaduje si žiadne špeciálne vybavenie. Stačí vám len základné ingrediencie, ako je mlieko, smotana, cukor a vajcia.

Mliečna zmrzlina sa dá ľahko ochutiť rôznymi prísadami, ako sú čerstvé ovocie, čokoláda, orechy, koreniny a extrakty. Môžete tak experimentovať a vytvárať nekonečné množstvo chutí.

Potrebujeme:

450 ml mlieka

1/4 ČL vanilkového cukru

140 g kryštálového cukru

3 vajcia

Voliteľné:

Kúsky čokolády

Oriešky

Mrazené ovocie

Kakao

Postup:

Do rajnice na sporáku nalejeme mlieko.

 

 

Zahrejeme na strednej teplote.

Do dvoch misiek samostatne rozdelíme bielky a žĺtky.

Do misky so žĺtkami nasypeme 15 g cukru. Metličkou vymiešame.

Postupne počas šľahania pridáme trochu teplého mlieka.

 

 

Potom žĺtkovú zmes počas miešania nalejeme do rajnice so zvyšným mliekom.

Mlieko zohrejeme na miernom ohni.

Keď mlieko trochu zhustne, odstránime ho zo sporáku.

Zmes prelejeme do samostatnej misky. Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Do misky s bielkami pridáme 125 g cukru.

 

 

Metličkou dôkladne vymiešame.

Pridáme vanilkový cukor a opäť premiešame. V malom hrnci zohrejeme 100 ml vody.

Na miernom ohni vo vodnom kúpeli vyšľaháme bielky. Penu z bielkov preložíme do samostatnej misky.

Nalejeme krém zo žĺtkov a špachtľou premiešame.

 

 

Potom mixérom šľaháme, kým sa suroviny nespoja. Krém prelejeme do dózy a uzavrieme.

Vložíme na 4 hodiny do mrazničky. Pomocou škrabky nastrúhame obľúbenú čokoládu.

Čokoládovými pilinami ozdobíme zmrzlinu.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes