plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na „prplačku“ s odpaľovaným cestom a pečte FALOŠNÉ VENČEKY z lístkového cesta: Hneď hotové, krásne a chutia božsky!

Ak potrebujete rýchlu maškrtu, pripravte si tieto venčeky z lístkového cesta. 

 

 

Vynikajúca pochúťka a príprava vám zaberie len pár minút. 

Ideálne pre návštevu, aj ak chcete potešiť rodinu. 

 

 

Potrebujeme:

2 žĺtky

2 PL kryštálového cukru

vanilkovú esenciu

2 PL kukuričného škrobu

250 ml vriaceho mlieka

 

 

1 ČL masla

2 rolky lístkového cesta

nasekané mandle

Postup:

Do hrnca si rozklepneme žĺtky.

A pomocou metličky ich vyšľaháme s cukrom.

 

 

Potom pridáme vanilkovú esenciu a kukuričný škrob.

Vymiešame hladkú kompaktnú hmotu, ktorú následne zalejeme vriacim mliekom. 

Za stáleho miešania dáme na oheň a varíme do zhustnutia. 

 

 

Následne odstavíme a primiešame maslo. 

Hmotu preložíme do misky.

Prikryjeme potravinárskou fóliou. 

 

 

Necháme dobre vychladnúť.

Rolky lístkového cesta si vyrolujeme, položíme dva pláty na seba a vykrajujeme kolieska pomocou kruhovej vykrajovačky. 

 

 

Pomocou menšej vykrajovačky vykrojíme stred, aby nám vznikol venček. 

Venčeky rozložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Každý kúsok potrieme vajíčkom.

 

 

Každý venček posypeme nasekanými mandľami. 

Pečieme v predhriatej rúre na teplote 180 °C asi 15 – 20 minút. 

 

 

Z druhého cesta vykrojíme rovnaké venčeky, avšak tie neposypeme mandľami. 

Na každý takýto spodný diel venčeka nanesieme pomocou zdobiaceho vrecúška krém .

A teraz priklopíme vrchnou časťou s mandľami.

Na záver môžeme posypať venčeky práškovým cukrom. 

Dobrú chuť!

 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes