Vynikajúci marhuľový koláčik s tvarohom, ktorého autorkou je pani Andrea Kneippova Tothova.
Koláč je jednoduchý a napriek tomu veľmi chutný.
Možno ho poznáte pod názvom Japonský rez.
Okrem marhúľ ho môžete vyskúšať aj s iným sezónnym ovocím podľa vášho vkusu.
Potrebujeme:
Na cesto:
40 dkg polohrubá muka
12 dkg kr. cukor
4 žĺtky
12 dkg masla
2,4 dl mlieka
1 bal. prášku do pečiva
Ďalej:
1 kg ovocia (odporúčam marhule)
25 dkg tvaroh hrudkovitý
Vanilkový cukor
Na vrch:
4 bielky
10 dkg kr cukru
Postup:
V miske si vymiešame žĺtky s cukrom a zmäknutým maslom do peny.
Pridáme mlieko.
Vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.
Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou.
Na náplň si zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom.
Na cesto navrstvíme nakrájané marhule.
Na marhule tvaroh.
Na vrch navrstvíme sneh, ktorý sme si ušľahali zo 4 bielkov a cukru.
Takto pripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi pol hodinky, záleží od vašej rúry.
Vrch musí byť pekne zapečený.
Koláčik je naozaj vynikajúci.
Neváhajte ho skúsiť aj s iným ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)