Na prípravu tohto dezertu z youtube nepotrebujete rúru. Cesto sa opeká na panvici a potom stačí len navrstviť spolu s krémom.
Výsledok je fantastický!
Potrebujeme:
220 g hladkej múky
2 vajcia
štipku soli
130 g masla
100 g medu
1 ČL jedlej sódy
150 g vareného kondenzovaného mlieka
200 g kyslej smotany (20%)
Postup:
Do menšieho hrnca si dajte maslo, vajcia med a štipku soli.
Dajte do vodného kúpeľa a miešajte, kým sa všetky suroviny nespoja.
Potom pridajte sódu a znovu dôkladne premiešajte.
Hmota začne peniť. Teraz pridajte trochu múku a opäť zamiešajte.
Môžete odstrániť zo sporáku a nechajte mierne vychladnúť.
Pridajte zvyšnú múku a vymieste cesto.
Dajte si ho na dosku a rozdeľte na 8 rovnakých častí.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/06/dezert_salko2.png)
Vyvaľkajte každý kúsok na tenký plát, dajte na suchú rozohriatu panvicu a opekajte na miernom ohreve z oboch strán 1 – 2 minúty.
Potom si pripravte rýchly krém.
Stačí vziať kondenzované mlieko a zmiešať so smotanou.
Vrstvite krém striedavo na opečené pláty cesta, posledná vrstva bude krém.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/06/dezert_salko3.png)
Odložte na pár hodín do chladničky, aby dezert stuhol.
Potom ho môžete ozdobiť napríklad čokoládovou polevou, alebo podľa vlastného vkusu.
Nakrájajte na kúsky a podávajte.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: