Keď pečiem stehienka, tak jedine takto. Výborná marináda, doplnená krémovou chuťou smotany. Perfektné aj na prípravu králika. Žiadna práca, stačí len naložiť do tejto zmesi a neskôr pridať šľahačku. Úžasný receptík od Lucky, pečiem podľa neho už 10 rokov.
Potrebujeme:
Kuracie stehná, kačacie stehná alebo jedného naporcovaného králika
2 lyžice grilovacieho korenia
1 lyžica mletej sladkej papriky
5 – 6 plných lyžíc plnotučnej horčice
1/2 kocky masla
250 ml šľahačky
Postup:
V kastróliku rozpustíme maslo a pridáme korenie. Necháme prehriať, pridáme horčicu, premiešame a odstavíme z platne. do teplej marinády naložíme mäso, prikryjeme alobalom a dáme odležať do chladničky (najlepšie 24 hod.). Potom dáme (prikryté) piecť asi na hodinu, do vyhriatej rúry (ja dávam na 180-190 stupňov). Medzitým občas zamiešame a polejeme výpekom. Po hodine prilejeme šľahačku a pečieme ešte asi hodinu (z toho pol ešte prikryté) a opäť občas prelejeme výpekom.
Podávame s prílohou podľa chuti, ale najlepšie so zemiakovou kašou.