Táto úžasná torta sa nepečie ani minútu a pritom skvele nahradí pečené dezerty. Prirpavíte ju za pár minút.
Potrebujeme:
Krém:
1 liter mlieka
4 polievkové lyžice kakaa
3 polievkové lyžice hl. múky
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
1 šálka cukru (200 g)
Vanilkový prášok
70 g masla
Čokoláda podľa potreby
Ďalej:
2 bal. vanilkových sušienok sušienky
2 bal. čokoládových sušienok(v závislosti od veľkosti koláča)
Na namáčanie: tmlieko a 1 čajová lyžička vanilky
Na vrch torty:
Zvyšný šokoládový puding
1 smotanu na šlahanie v prášku plus 1/4 šálky mlieka
Čokoládová poleva:
100 ml smotny na šľahanie tekutej
100 g čokolády
Postup:
Z mlieka, cukru, múky a škrobu uvaríme hustý puding. Do ešte horúceho pudingu vmiešame maslo a miešaním ho rozpustíme. Môžeme pridať aj čokoládu.
Teraz začneme lepiť samotný základ dezertu. Na vanilkové a kakové sušienky (ktoré sme si krátko namočili v mliečno -vanilkovej zmesi) striedavo natierame krém, čím sušienky lepíme dohromady.
Zo zvyšného pudingu a šľahačky (ktorú sme si vyšľahali s kakom a mliekom) vymiešame jednotný krém, ktorý natrieme na vrch dezertu.
V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu a naejeme na vrch dezertu.
Dozdobíme podľa vkusu a dáme vychladiť.