plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmite jogurt, tvaroh a urobte tento super krémový koláč: Nadýchaný vďaka 2 ingredienciám a vždy sa vydarí!

Uložte si tento recept, pretože sa vám bude hodiť vždy, keď budete potrebovať rýchlo upiecť skvelý koláčik.

Žiadne miesenie, žiadne kysnutie a žiadne chladenie v chladničke.

Stačí zmiešať ingrediencie, naliať do formy, vložiť do rúry a je to hotové.

 

 

Spomedzi mnohých druhov koláčov je tento jogurtovo – tvarohový koláč podľa receptu z portálu przyslijprzepis pravdepodobne jedným z najjednoduchších na prípravu.

Nemusíte ho miešať, dlho miesiť ani čakať, kým vykysne, ako v prípade kysnutého cesta.

Na rozdiel od krehkého cesta ho netreba dávať do chladničky.

 

 

Je ako stvorený pre tých, ktorí nechcú strácať čas alebo potrebujú rýchlo niečo upiecť pre hostí či hladných členov domácnosti.

Tento koláč chutí ešte lepšie ako klasické tvarohové koláče.

Je šťavnatý a veľmi lahodný.

Kým sú ostatné koláče dávno vysušené, vy si ukrojíte ďalší kúsok nadýchaného koláča.

To, čo robí tento koláč takým nadýchaným a vlhkým, je pridanie jogurtu.

 

 

Ale to nie je všetko.

Tvaroh je druhá super ingrediencia, ktorá „zvlhčí“ cesto.

Z nižšie uvedeného receptu sa dozviete, ako pripraviť jogurtový koláč s tvarohom.

Suroviny stačí zmiešať, naliať do formy, urobiť z tvarohu jednoduchú ozdobnú mriežku a upiecť.

Ingrediencie na formu 27 x 18 cm:

 

 

300 g hladkej múky

300 g tvarohu

200 g kryštálového cukru

120 g prírodného jogurtu

120 ml oleja

5 vajec

3 polievkové lyžice práškového cukru

1 vrchovatú lyžičku prášku do pečiva

štipku soli

Postup:

Do misky rozbijeme 4 vajcia.

 

 

Pridajte 200 g cukru, štipku soli a šľahajte, kým zmes nezbelie a neobjaví sa pena.

Potom pridajte jogurt a pokračujte v šľahaní, kým sa ingrediencie nespoja.

Zmiešajte múku a prášok do pečiva a preosejte ich cez sitko nad miskou s vlhkými prísadami.

 

 

Miešajte ešte niekoľko minút, kým nezískate cesto hustej a polotekutej konzistencie.

Zmes vylejte do formy s rozmermi 27 x 18 cm vystlanej papierom na pečenie.

Vrch zarovnajte špachtľou alebo nožom.

V miske zmiešajte tvaroh s vajcom a práškovým cukrom.

 

 

Keď je zmes hladká, preložte ju do cukrárskeho vrecka s veľkou tryskou.

Tvarohovú hmotu vytlačte na vrch koláča, čím vytvoríte kockovaný vzor.

Pekáč vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte asi 40-50 minút (presný čas závisí od vášho zariadenia).

 

 

Na záver zapichnite do koláča špajdľu, aby ste skontrolovali, či je už upečený.

Ak sa na ňu cesto nelepí, môžete plech na pečenie vybrať z rúry.

Vrch koláča pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes