plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohový cheesecake s jahodami: Nesmierne lahodný a rýchly dezert – kto ochutnal, nevedel si vynachváliť!

Tento jahodový cheesecake krásne vyzerá a ešte lepšie chutí. Vynikajúce osvieženie počas horúcich dní a keď ho raz ochutnáte, budete ho milovať!

Tento jahodový cheesecake krásne vyzerá a ešte lepšie chutí.

 

 

Vynikajúce osvieženie počas horúcich dní a keď ho raz ochutnáte, budete ho milovať!

Potrebujeme:

Na cesto:

250 g maslových sušienok

80 ml rozpusteného masla

Na krém:

500 g tvarohu

300 g smotanového syra typu mascarpone

200 ml šľahačkovej smotany

 

 

200 g cukru

2 PL hladkej múky

1 PL kukuričného škrobu

vanilkovú arómu

3 vajcia

Na zdobenie:

 

 

čerstvé jahody alebo iné ovocie

2 balíčky želatíny

Postup:

Sušienky si rozmixujeme na prášok a pridáme rozpustené maslo.

Vymiešame pomocou mixéra na kompaktnú hmotu.

Zoberieme si tortovú formu s priemerom 26 cm a na dno navrstvíme a pritlačíme sušienkovú hmotu.

 

 

Teraz si pripravíme krém. Do väčšej misy si dáme tvaroh, krémový smotanový syr (mascarpone), smotanu, cukor, kukuričný škrob, múku a všetko vyšľaháme na hladkú hmotu.

Potom zašľaháme vajcia.

Krém rovnomerne navrstvíme na sušienkové cesto a tortovú formu obalím z vonkajšej strany alobalom.

Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160 °C asi 45 minút.

 

 

Medzitým si umyjeme jahody, zbavíme ich stopiek a nakrájame na polovice. Keď je cheesecake upečený, naukladáme ich navrch. 

Želatínu si pripravíme podľa návodu a nalejeme navrch.

Necháme stuhnúť a potom opatrne odstránime bočný diel tortovej formy. Nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes