plny-hrniec_transparent_negativ.png

TVAROHOVÉ šišky bez miesenia: Ja ich takto robím už 30 rokov, najjednoduchší recept na výborný dezert!

Vynikajúci recept na tvarohové šišky z jednoduchého a rýchlo cesto, ktoré je jemné, ako obláčik.

 

 

Tieto šišky u nás kraľujú už 30 rokov.

Cesto vôbec netreba miesiť, stačí len zamiešať vareškou.

Navyše, určite vás poteší aj to, že šišky pri smažení nenasiaknú zbytočne olejom, môže za to rum pridaný do cesta.

Potrebujeme:

250 g tvaroh (ja som dala hrudkovitý tvaroh)

3 PL cukor kryštálový podľa chuti

soľ

50 g maslo

300 ml mlieko horúce

30 g droždie

1 vajce celé

2 žĺtky

600 g múka hladká špeciál

1/2 dl rum

na vyprážanie:

olej+ bravčová masť

Postup:

 

 

Do misy som dala tvaroh, cukor,soľ a roztopené maslo, všetko dobre vymiešame vareškou.

Pridáme žĺtky a celé vajce.

Pridáme horúce mlieko a všetko spolu dobre premiešame vareškou.

 

 

Do vlažnej hmoty pomrvíme droždie, múku a rum (múku pridávame na dva krát).

Ces premiešame vareškou tak, aby sa cesto múka spojila s ostatnými surovinami.

Vrch cesta poprášime múkou.

 

 

Dáme kysnúť na teplé miesto na 45 min.

Vykysnuté cesto rozvaĺkáme a vykrojíme šišky.

Na panvici zahrejeme olej a bravčovú masť.

 

 

Šišky vkladáme vrchnou stranou dole, zakryjeme pokrievkou a necháme z jednej strany upiecť.

Potom obrátime a dopečieme bez pokrievky.

 

 

Šišky ukladáme na papierový obrúsok.

Podávame so šľahačkou, kyslou smotanou a posypané cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes