Tento koláčik milujem – najlepšia bublanina na svete – s tvarohom a akýmkoľvek ovocím, ktoré nájdete doma.
Je fantasticky lahodná, vláčna a taká chutná, že jeden kúsok vám určite bude málo! :-)
K tomuto receptu ma inšpirovala pani Oľga Kmeťková, ktorá sa so svojim receptom podelila aj na facebooku.
Potrebujeme:
Plech s rozmermi 36×26 cm
1 hrnček kryštálového cukru (250 ml)
2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
3 vajcia
200 mlieka (1 pohár)
200 ml oleja (1 pohár)
Tvarohová plnka:
1 tvaroh
1 menšie vajce
Práškový cukor
Postup:
Cesto vymiešame v miske:
Postupujeme tak, že najskôr vymiešame vajcia s cukrom.
Potom postupne tekuté prísady.
A nakoniec viešame sypké.
Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na cesto uložíme ľubovoľné ovocie.
Výborné sú aj kyselkavejšie bobuľovité plody – ja som zvolila čučoriedky.
Koláč je vynikajúci aj s jahodami, ríbezľami a jostou.
Na tvarohovú náplň len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti.
Ja zvyknem do tvarohu pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany, ale je to samozrejme na vás.
Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.
Vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Čas pečenia je asi 30-35 minút.
Odporúčam bublaninu sledovať, keďže každá rúra pečie inak.
Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.