Výborný zákusok, ktorý som našla pod názvom „Franfurktský rez“. Skladajú sa z jemného cesta, džemu a jemného maslového krému. Samozrejme, nemôže chýbať ani posýpka z lieskových orechov.
Potrebujeme:
5 vajec
250 g kr. kryštálového cukru
250 g hladkej múky
125 ml vlažnej vody
125 ml oleja
1 bal. prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
Štipku soli
Na krém:
1 bal. vanilkového pudingu
375 g zmäknutého malsa
5 lyžíc kr. cukru
300 ml mlieka
Na džemovú vrstvu:
Malinový alebo brusnicový džem
Na vrch:
Nasekané lieskové oriešky
200 g kr. cukru
2 lyžice malsa
Postup:
Vajcia rozdelíme na biely a žĺtky. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame olej, vodu, múku a aj prášok do pečiva . Bielky ušľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtkovú hmotu zmiešame s bielkovou a vymiešame jednotnú nadýchanú hmotu.
Cesto navrstvíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Cesto necháme vyhcladnúť, potom prerežeme priečne na polovicu, čím nám vzniknú dva rovnako veľké pláty cesta.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychaldnúť a sem-tam premiešame, aby sa na pudingu nevytvorila koža. Zmäknuté maslo ušľahýme do peny a postupne, po lyžičkách vmiešame do pudingovej hmoty.
Na cesto natrieme džem a na džem navrstvíme vychladnutá krém, prikryjeme druhým plátom cesta. Pokračujeme zvyšným plátom cesta.
Na panvici necháme skaramelizovať cukor a následne doň primiešame maslo a nakoniec aj lieskové orechy. Potom navrstvíme na povrch zákuska.