plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je jediný spôsob, ako pripravujem zemiaky: Sú neskutočne chutné!

Fantasticky sa hodia ako príloha k rôznym jedlám, ale pochutíte si aj na samotných.

Odteraz už budete pripravovať zemiaky len týmto spôsobom.

 

 

Fantasticky sa hodia ako príloha k rôznym jedlám, ale pochutíte si aj na samotných.

Jednoduchý recept na lahodné opekané zemiaky z youtube kanála Книга Рецептов.

Sú zemiaky naozaj jedlom chudobných?

Zemiaky sú možno obyčajnou surovinou, ktorá je aj pomerne lacná, ale nesmieme zabúdať, ako všestranne sa dajú použiť a aké chutné môžu byť, keď vieme, ako ich pripraviť.

 

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako ich pripraviť, je vložiť ich do rúry a upiecť dozlatista.

Pečené zemiaky môžete dochutiť podľa chuti rôznymi koreninami, aj bylinkami alebo ich môžete zapiecť spolu so smotanou a syrom.

Možností je veľa, no táto verzia, kedy sa zemiaky pripravujú na panvici, je neuveriteľne chutná.

Zemiaky vďaka koreninám a získajú fantastickú chuť, aj vôňu. 

 

Na bleskové zemiaky z panvice potrebujeme:

zemiaky

slnečnicový olej

soľ

1 ČL mletej papriky

1 ČL kurkumy

1/2 ČL sušeného cesnaku

Postup:

Na začiatku ošúpeme zemiaky, umyjeme a vložíme do misky.

Nakrájame na menšie časti.

 

 

Zemiaky podľa chuti osolíme. Pridáme mletú papriku.

Ďalej pridáme kurkumu, nasypeme sušený cesnak a rukami dôkladne premiešame.

Na panvici zohrejeme olej.

 

 

Do rozpáleného oleja vložíme zemiaky. Počas pečenia ich občas otočíme.

Zemiaky smažíme do zlatista.

Môžeme servírovať.

BONUS: zemiaky vo výpeku

 

 

 

Po mäse, ktoré upečiete v rúre alebo pripravíte na panvici ostane šťava, ktorá sa zvyčajne vyvarila do hustej konzistencie.

Môže obsahovať prísady, na ktorých ste mäso pripravovali, ako je víno, rôzna zmes korenia alebo paradajkový pretlak. 

Mäsová šťava je skvelou prísadou na prípravu omáčok, ale dá sa použiť aj na opekané zemiaky, ktoré budú vďaka nej chutiť ešte lepšie!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

koreniny a bylinky podľa chuti

50 dkg výpeku

Postup:

 

 

Očistené zemiaky prekrojíme na polovice alebo mesiačiky. Dáme do misky.

A premiešame s výpekom.

Posypeme trochou soli a korenia, prípadne bylinkami.

Potom rozložíme zemiaky na plech.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30-40 minút do zlatista.

Servírovať ich môžete s mäsom, ale chutia výborne aj samotné.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes