Z obyčajného salka viete pripraviť fantastickú poschodovú tortu s krémom – všetko bez pečenia, za pár minút.
Neveríte? Tento postup z youtube vás o tom presvedčí!
Potrebujeme:
1 plechovka kondenzovaného mlieka sladeného (380 g)
2 vajcia
160 – 180 g hladkej múky
10 g prášku do pečiva
Na náplň:
kyslú smotanu – 400 ml
1 lyžicu práškového cukru
Postup:
Do misky nalejeme salko.
Pridáme 2 vajcia.
Dobre premiešame.
Do cesta pridáme preosiatu múku.
Nakoniec aj prášok do pečiva.
Dobre premiešame.
Pečieme na suchej panvici.
Z tejto dávky mi vyšli 3 piškóty s priemerom 24 cm.
Pečieme z oboch strán dozlatista.
Krém:
Na krém vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom.
Na vychladnuté piškóty natrieme krém.
Časť odložíme aj na finálne dozdobenie torty.
Nakoniec len posypeme strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video-návod nájdete TU.