Uhorky v horčicovom náleve dokazujú, že kombinácia uhoriek a horčice je skutočne dobrý nápad.
Ak neveríte, mali by ste rozhodne skúsiť tento recept.
Podľa tohto receptu si pripravíte úžasné nakladané uhorky, ktoré budú mať ešte lepšiu výraznejšiu chuť.
Vyskúšajte a určite si ich zamilujete.
Stačí postupovať podľa tohto receptu z portálu haps a sami sa presvedčíte, že nakladané uhorky nikdy nechutili lepšie!
Tieto uhorky sú chrumkavé a majú dokonale vyváženú chuť.
Budú ideálne napríklad ku grilovanému mäsku, do burgrov, či sendvičov.
Potrebujeme:
2 kg uhoriek
pár zrniek nového korenia
niekoľko bobkových listov
pár strúčikov cesnaku
Na nálev:
1 l vody
250 ml octu
1 a 1/3 šálky kryštálového cukru (možno nahradiť niekoľkými lyžicami medu)
5 PL obľúbenej horčice (najlepšie francúzsku)
2 ploché PL soli
Postup:
Ako prvé si dôkladne umyjeme uhorky, prípadne ich môžeme ošúpať.
Potom ich nakrájame na kolieska a navrstvíme do sterilizovaných pohárov.
Do každého pridáme 2 guľôčky nového korenia, 1 bobkový list a polovicu strúčiku cesnaku.
Teraz si pripravíme nálev.
V hrnci necháme zovrieť vodu s octom.
Pridáme aj soľ a cukor.
Následne odstavíme.
Pridáme horčicu.
Opäť dôkladne premiešame.
Ak nahrádzame cukor medom, pridáme ho až po uvarení vody so soľou.
Nálev nalejeme do pohárov s uhorkami.
Občas nálev premiešame, aby horčica neklesla na dno.
Poháre zatvoríme a sterilizujeme.
Stačí len toľko, aby chytili viečka.
Potom vyberieme z hrnca a obrátime hore dnom.
Uhorky v horčicovom náleve sú hotové.
Dobrú chuť!