plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto uhorky v horčicovom náleve sa okamžite stali HITOM internetu: Sú také chrumkavé a chutné, že im nikto neodolá!

Uhorky v horčicovom náleve dokazujú, že kombinácia uhoriek a horčice je skutočne dobrý nápad. 

 

 

Ak neveríte, mali by ste rozhodne skúsiť tento recept.

Podľa tohto receptu si pripravíte úžasné nakladané uhorky, ktoré budú mať ešte lepšiu výraznejšiu chuť.

Vyskúšajte a určite si ich zamilujete.

 

 

Stačí postupovať podľa tohto receptu z portálu haps a sami sa presvedčíte, že nakladané uhorky nikdy nechutili lepšie!

Tieto uhorky sú chrumkavé a majú dokonale vyváženú chuť. 

Budú ideálne napríklad ku grilovanému mäsku, do burgrov, či sendvičov.

 

 

Potrebujeme:

2 kg uhoriek

pár zrniek nového korenia

niekoľko bobkových listov

pár strúčikov cesnaku

Na nálev:

1 l vody

250 ml octu

1 a 1/3 šálky kryštálového cukru (možno nahradiť niekoľkými lyžicami medu)

5 PL obľúbenej horčice (najlepšie francúzsku)

2 ploché PL soli

Postup:

Ako prvé si dôkladne umyjeme uhorky, prípadne ich môžeme ošúpať.

 

 

Potom ich nakrájame na kolieska a navrstvíme do sterilizovaných pohárov. 

Do každého pridáme 2 guľôčky nového korenia, 1 bobkový list a polovicu strúčiku cesnaku.

Teraz si pripravíme nálev. 

 

 

V hrnci necháme zovrieť vodu s octom.

Pridáme aj soľ a cukor.

Následne odstavíme.

 

 

Pridáme horčicu.

Opäť dôkladne premiešame. 

 

 

Ak nahrádzame cukor medom, pridáme ho až po uvarení vody so soľou.

Nálev nalejeme do pohárov s uhorkami.

Občas nálev premiešame, aby horčica neklesla na dno. 

 

 

Poháre zatvoríme a sterilizujeme.

Stačí len toľko, aby chytili viečka.

 

 

Potom vyberieme z hrnca a obrátime hore dnom.

Uhorky v horčicovom náleve sú hotové.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes