plny-hrniec_transparent_negativ.png

Taliansky chlebík „ciabatta“ bez miesenia: Tento recept si uložte a nemusíte po chlieb stále chodiť do obchodu!

Na sviatky ako stvorený.

Taliansky chlebík bez miesenia podľa tohto receptu z youtube pripravíte takmer bez námahy a chutí výborne.

Prežijete s ním celé sviatky bez toho, aby ste museli utekať do obchodu!

 

 

Potrebujeme:

320 ml vody

1/2 ČL sušeného droždia

30 ml olivového oleja

400 g chlebovej múky

1/2 PL soli

Postup:

 

 

Do misy si nalejeme vodu (nemala by byť úplne studená).

Primiešame sušené droždie a olivový olej.

Postupne pridáme aj múku a soľ.

 

 

Vymiešame lepivé cesto.

Prikryjeme fóliou alebo utierkou.

 

 

Necháme kysnúť 40 minút pri izbovej teplote. 

 

 

Po uplynutí tejto doby si navlhčíme ruky vodou.

A z krajov preložíme cesto cez stred.

Prekladáme tak, aby vznikol tvar bochníka.

 

 

Znovu prikryjeme a necháme druhýkrát kysnúť 40 minút.

Takto isto preložíme ešte tretíkrát.

Opäť necháme vykysnúť 40 minút.

 

 

Celkovo takto necháme chlebík kysnúť v mise 4-krát po 40 minút.

Potom ho zvrchu posypeme preosiatou múkou.

Pomúčime si aj pracovnú dosku.

Vyklopíme na ňu vykysnuté cesto.

 

 

Ešte raz ho posypeme múkou, stiahneme z krajov a prekrojíme na 4 časti.

Vyformujeme 4 bochníčky a uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.

 

 

Plech prikryjeme bavlnenou utierkou.

Poslednýkrát necháme bochníčky podkysnúť na plechu po dobu 40 minút.

Pečieme do zlatista v predhriatej rúre na 220 °C asi 20 – 25 minút.

 

 

Hotovo.

Stačí už len nakrájať a môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

Video recept:

 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes