ZLEPŠOVÁK s ktorým budú kuracie rezne najchutnejšie: Namočte ich v cesnakovom mlieku!

Chcete, aby sviatočné rezne chutili ešte lepšie? Vyskúšajte tento malý zlepšovák!

Vyprážané mäso je jednoduché a chutné, nie je možné, že nás niekedy omrzí.

 

 

Aj takto pripravené obľúbené mäso môžete vylepšiť malými zmenami. Jedno takéto vylepšenie spomína aj portál  sobors. a môžeme potvrdiť, že takto pripravené kuracie rezne sú neskutočnou pochúťkou.

Experimentovať sa vyplatí!

Vyprážané mäso je vždy hviezdou obeda, či už sa jedná o kuracie, morčacie, hovädzie alebo bravčové.

Oplatí sa experimentovať aj s rôznymi časťami mäsa, niekomu chutia kuracie krídelká, inému stehná, no nájdu sa aj takí, ktorí jedia len prsia.

 

 

Môžete sa vyhrať aj so strúhankou alebo si môžete čerstvé mäso pripraviť s rôznymi plnkami, prípadne môžete vyskúšať aj marinádu.

Ak chcete dať na stôl naozaj chrumkavé vyprážané mäso, skúste ho nechať namočené odpočívať v kefíre, jogurte, kyslej smotane alebo mliečnej marináde.

Do mliečnej marinády pokojne pridajte cesnak, mäso bude chutné a mäkké.

Do marinády môžeme pridať aj biele korenie alebo nejaké bylinky.

Ak chceme mäso pripraviť tradične, jednoducho ho obalíme klasickým spôsobom a potom osmažíme v rozpálenom oleji dozlatista.

 

Na kuracie rezne marinované v mlieku s cesnakom potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs

1 l  mlieka (podľa potreby)

2 šálky hladkej múky

2 šálky strúhanky

soľ podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

3 vajcia

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Kuracie prsia naporciujeme alebo nakrájame na pásiky.

V prípade potreby mäso vyklepeme a osolíme.

 

 

Nasolené mäso vložíme do veľkej misy.

Potom nalejeme toľko mlieka, aby mäso úplne pokrylo. Pridáme prelisovaný cesnak.

Misu prekryjeme fóliou a vložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň mäso zlejeme z marinády.

Rezne najprv obalíme v múke. Potom mäso namočíme do vajíčka.

Nakoniec dôkladne obalíme v strúhanke.

Na panvici zohrejeme veľké množstvo oleja.

 

 

Do rozpáleného ohňa v panvici vložíme rezne.

Osmažíme ich z oboch strán do zlatista.

Môžeme servírovať.

K vyprážaným kuracím rezňom sa najlepšie hodia zemiaky. Vyberte si jednu z nasledujúcich príloh:

Zemiaková kaša: Klasická príloha k vyprážaným rezňom. Kašu môžete pripraviť s maslom, mliekom a soľou.

Varené zemiaky: Varené zemiaky môžete podávať s maslom, petržlenovou vňaťou a soľou.

 

 

Pečené zemiaky: Pečené zemiaky môžete pripraviť s rôznymi bylinkami a korením.

Zemiakové placky: Zemiakové placky sú chutnou a sýtou prílohou k vyprážaným rezňom.

Zemiakový šalát: Studený zemiakový šalát s majonézou je obľúbenou sviatočnou prílohou k rezňom.

Ak chcete ľahšiu verziu klasickej prílohy, zvolte napríklad šalát z čerstvej zeleniny.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie