plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto budú domáce nakladané uhorky ZARUČENE chrumkavé a fantasticky chutné: Vyjedame ich rovno z pohárov, tak sú fantastické!

V lete je osviežujúce si pochutnávať na dobre vychladených, mierne kyslých nakladaných uhorkách.

Dajú sa skladovať niekoľko týždňov v chladničke, prípadne na zimu schovať do špajze.

 

 

Najjednoduchší recept z portálu sobors na vynikajúce voňavé nakladané uhorky.

Potrebujeme:

2 kg uhoriek

1 zväzok kôpru

3 l vody

1 cesnak

niekoľko krajcov chleba

3 PL soli

Postup:

 

 

Vodu zmiešame so soľou, privedieme do varu.

Potom ochladíme na vlažnú.

Uhorku dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou.

V prípade potreby očistíme špongiou.

 

 

Z čistej uhorky odrežeme konce a narežeme boky.

Na dno čistej sklenenej nádoby vložíme veľké množstvo kôpru.

 

 

Potom vložíme očistené strúčiky cesnaku.

(V prípade 5 litrovej nádoby do nej vložíme všetok kôpor a cesnak, do menších nádob ich rozdelíme).

 

 

Nakoniec do nádoby opatrne vložíme uhorky.

Zalejeme vlažnou vodou.

Na vrch položíme krajec chleba.

 

 

Poháre na pevno uzavrieme vekom a necháme odstáť 3-4 dni.

Potom vložíme uhorky do plastovej nádoby (môže byť aj iná).

 

 

Šťavu precedíme cez sitko, nádobu uzavrieme a uložíme do chladničky.

2 recept: Znojemské uhorky

Tieto uhorky milujem a preto tento rok iné ani nerobíme.

Minulý rok sme spravili na skúšku len 2 poháre a s manželom sme ich zlikvidovali za 1 deň. Naozaj výborné a úplne jednoduché!

Potrebujeme (na každý pohár):

Uhorky nakladačky (môžete odrezať končeky, ale nie je to nutné)

Kôprová vňať

1 ks bobkový list

2 – 3 zrnká nové korenie celé

3 – 4 zrnká čierne korenie celé

5 krúžkov mrkvy

1 lyžička soľ

Na plátky nakrájaná cibuľa (asi 1/4 cibule na 1 pohár)

Strúčiky cesnaku podľa chuti

1 dcl ocot

5 ks sacharín

feferónka

voda podľa potreby

Postup:

Uhorky si umyjeme.

Do každého pohára na zaváranie (musia byť samozrejme čisté) dám na spodok kôpor a bobkový list.

Pridáme nové, celé čierne korenie a sacharín.

Pridáme aj mrkvu a cibuľku.

Pridáme aj cesnak.

Natlačíme do pohárov uhorky.

Kto má rád štipľavé, pridá feferónku.

Nalejeme ocot a dolejem studenou vodou.

Fľašku zatvoríme.

Uhorky sterilizujeme v pare.

Od bodu varu varíme len asi 5-10 minút .

Len toľko , aby chytilo viečko.

Vyberieme, obrátime a necháme vychladnúť.

To je všetko, skladujeme s ostatnými zaváraninami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubica

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes