plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sypaný HRNČEKOVÝ koláč s jablkami: Úžasný šťavnatý a pripravený za 10 minút!

Tento koláčik je malým zázrakom, pretože na jeho prípravu nie je potrebné vypracovať cesto. Všetky suroviny jednoducho nasypeme na plech a o niekoľko minút vyberieme z rúry voňavý domáci koláčik. Túto dobrotu zvládne skutočne každý!

Tento koláčik je malým zázrakom, pretože na jeho prípravu nie je potrebné vypracovať cesto.

Všetky suroviny jednoducho nasypeme na plech a o niekoľko minút vyberieme z rúry voňavý domáci koláčik.

Túto dobrotu zvládne skutočne každý!

 

 

Potrebujeme:

1 šálku krupice

1 šálku hladkej múky

1 šálku práškového cukru

1 bal. prášku do pečiva

1 kg strúhaných jabĺk

Škoricu – podľa chuti

 

 

Maslo a múku na vysypanie plechu

Maslo alebo margarín na vrch koláča (100-150 g)

Plech s rozmermi 20×30 cm

Poznámka:

 

 

v recepte bola použitá šálka s objemom 3dcl.

Môžete použiť aj iný objem, ale je dôležité, aby ste používali vždy tú istú šálku na odmeranie všetkých surovín.

Postup:

 

 

Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké ingrediencie (múku, krupicu, cukor, prášok do pečiva).

Strúhané jablká zmiešame so škoricou (môžeme pridať aj vanilkovú cukor).

 

 

Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou.

Na dno navrstvíme časť suchej zmesi – nie príliš hrubú vrstvu, ale zároveň dosť hrubá na to, aby cez ňu nebolo vidno dno plechu.

 

 

Na suchú zmes navrstvíme strúhané jablká aj so šťavou – jablká nežmýkame.

Na jablká opäť navrstvíme suchú zmes a opäť jablká.

Nakoniec zasypeme zvyškom sypkej zmesi a na vrch koláča nastrúhame maslo alebo margarín.

 

 

 

 

Poznámka:

podľa mojich skúseností je najlepšie sypkú zmes rozdeliť tak, aby bola stredná vrstva najhrubšia.

Ak je spodná vrstva príliš hrubá – koláčik môže byť suchý.

 

 

Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 40 minút, alebo kým koláč nie je na povrchu zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes