Vynikajúce cesto a jemný jogurtovo – snehový krém, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku.
Potrebujeme:
170 g masla (alebo margarínu)
100 g kryštálového cukru
1 bal. vanilkového cukru
4 žĺtky
250 g hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
2 lyžičky citrónovej kôry
Krém:
3 šálky jogurtu
2 šálky kyslej smotany
200 g kryštálového cukru
1 bal. vanilkového cukru
6 lyžíc hladkej múky
4 bielky
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom, postupne pridáme aj ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké – jednotné cesto, ktoré vložíme na 1-2 hodiny do chladničky.
Na náplň najskôr vyšľaháme 4 bielky so 6 lyžicami múky a postupne pridáme jogurt, smotanu a oba druhy cukru. Všetko spolu vyšľaháme na hladký krém.
Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť cesta rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech s rozmermi 20×30 cm a navrstvíme krém. Na krém nastrúhame druhú časť cesta.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 160 stupňov 40 minút. Vychladený koláč nakrájame na kocky a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: tortekolaci