plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové rezne budú šťavnaté ako nikdy predtým: Tento trik s 2 lyžicami by mal poznať úplne každý!

Poznáte spôsob, ako pripraviť mäkké a šťavnaté bravčové rezne?

Riešením môže byť správna marináda!

Z tohto receptu sa dozviete, ako mäsko pripraviť a dotiahnuť ho k dokonalosti.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z portálu newsy.gotujmy.

Vysmážané rezne sú jedlo, ktoré pozná asi každý Slovák.

Ideálne jedlo na rodinný nedeľný obed!

 

 

Každý má svoj vlastný spôsob prípravy.

Niekedy môže byť mäso príliš suché alebo tvrdé – pravdepodobne sa vám to už niekedy stalo.

Aby ste tomu zabránili, mäso by malo byť pred vysmážaním špeciálne pripravené.

 

 

Ako obvykle, marináda funguje skvele!

Prečítajte si, ako to urobiť, aby boli rezne mäkké, jemné a šťavnaté.

Všetci si budú oblizovať prsty.

 

 

Recept na šťavnaté bravčové rezne

Tajomstvom mnohých chutných jedál sú skutočne jednoduché triky. 

Nepotrebujete drahé suroviny a všetky ingrediencie väčšinou nájdete doma v kuchyni. 

Zistite, ako jednoducho môžete pripraviť šťavnaté bravčové rezne. 

 

 

Potrebujeme:

1 kilogram bravčového karé

3 vajíčka veľkosť M

hladkú múku

 

 

strúhanku

bravčovú masť

soľ

čierne mleté korenie

prírodný jogurt alebo mlieko (voliteľné)

 

 

Postup:

Bravčové karé nakrájame na približne rovnaké plátky. 

Každý kus mäsa naklepeme tĺčikom z oboch strán.

Potom plátky mäsa dochutíme soľou, korením a obľúbeným mäsovým korením.

 

 

Vložte mäso do veľkej misy.

Do misky rozbijeme 3 celé vajcia a zalejeme dvoma polievkovými lyžicami studenej vody.

Vajcia dôkladne rozšľaháme vidličkou.

 

 

Namiesto vody môžete použiť prírodný jogurt alebo mlieko.

Do veľkej misy s mäsom nalejeme rozšľahané vajcia s vodou a dôkladne premiešame.

Marináda by mala pokrývať všetko mäso.

Misku prikryjeme tanierom a dáme na pár hodín do chladničky, najlepšie cez noc.

 

 

Mäso nasiakne vajíčka a preto je také mäkké a šťavnaté!

Potom rezne obalíme v trojobale ako obvykle.

Avšak do strúhanky pridáme trochu múky.

 

 

Pridaním múky mäso nenasaje toľko tuku.

Vyprážame na panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.

Dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes