plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodný krémový koláč za 15 minút: Jednoduchý a rýchly recept, ktorý tromfne dokonca aj krémeš!

Slávny koláč, ktorý sa topí v ústach!

Praktické recepty na šťavnaté a mimoriadne chutné krémové dezerty s ovocím.

 

 

Tieto dezerty sú pastvou pre oči a skutočným pôžitkom pre maškrtné jazýčky.

Úžasné recepty na chutné ovocné dezerty z youtube kanála Die Besten Rezepte.

Na jahodovo-broskyňový dezert potrebujeme:

Na cesto:

3 vajcia

90 g kryštálového cukru (6 PL)

8 g vanilkového cukru (2 ČL)

štipku soli

100 g hladkej múky (2/3 šálky)

1 ČL prášku do pečiva

kôru z citróna

1 PL citrónovej šťavy

15 g teplej vody (1 PL)

Na plnku:

9 g želatíny (3 ČL)

60 g studenej vody (4 PL)

400 g smotanového syra (1+3/4 šálky)

200 g bielej čokolády (1,3 šálky)

200 g smotany na šľahanie (1 šálku)

400 g jahôd (2,5 šálky)

400 g konzervovaných broskýň (2,5 šálky)

Postup:

Do hlbokej misky rozbijeme vajcia. Nasypeme cukor a vanilkový cukor.

Pridáme soľ a mixérom vyšľaháme.

 

 

Do zmesi po častiach preosejeme múku s práškom do pečiva.

Metličkou jemne premiešame. Nastrúhame citrónovú kôru. Pridáme citrónovú šťavu a teplú vodu. Dobre zamiešame.

Cesto nalejeme do formy (28 x 18 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Cesto vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 25 minút pri teplote 180°C.

Upečené cesto necháme vychladnúť a potom vyberieme z formy a odstránime papier. Potom cesto vodorovne prekrojíme na polovicu.

Jahody a broskyne nakrájame na malé kúsky. V miske mixérom rozšľaháme smotanový syr.

 

 

V malej miske zalejeme želatínu vodou a miešame, kým sa nerozpustí.

Do samostatnej misky pridáme nasekanú čokoládu a zmiešame so smotanou.

Zahrejeme, aby sa čokoláda rozpustila. Rozpustenú čokoládu nalejeme do misky s krémom zo smotanového syra a vyšľaháme.

Nalejeme rozpustenú želatínu a opäť prešľaháme.

Pridáme nakrájané ovocie a zmiešame.Krém nanesieme na plát cesta vo forme.

Rozotrieme a prekryjeme druhou časťou cesta. Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky.

Po uplynutí doby posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Na druhý ovocný koláč potrebujeme:

 

 

Na cesto:

6 vajec

180 g kryštálového cukru (3/4 šálky + 2 PL)

8 g vanilkového cukru (2 ČL)

štipku soli

260 g hladkej múky (1,5 šálky + 1 PL)

1 ČL prášku do pečiva

citrónovú kôru

Na krém:

600 g smotanového syra (2,5 šálky)

300 g smotany na šľahanie

80 g práškového cukru (3/4 šálky)

250 g mascarpone (1 šálku + 1 PL)

400 g jahôd (2,5 šálky)

200 g malín

300 g konzervovaných čerešní

200 g konzervovaných mandarínok

300 g konzervovaných broskýň

Postup:

Do hlbokej misky rozbijeme vajcia. Nasypeme cukor a vanilkový cukor.

Pridáme soľ a mixérom vyšľaháme. Po častiach preosejeme múku s práškom do pečiva a jemne zamiešame. Na jemno nastrúhame citrónovú kôru a premiešame.

Cesto nalejeme do formy (28 x 18 cm) vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Cesto premiešame špajdľou a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C. Po upečení necháme cesto vychladnúť a vyberieme z formy.

Cesto vodorovne rozdelíme na dve časti, z jednej časti tretinu odkrojíme a odložíme bokom a zvyšok nakrájame na kocky.

Broskyne nakrájame na menšie časti.

Do misky nalejeme smotanu a pridáme práškový cukor. Pridáme smotanový syr a mascarpone.

Mixérom vyšľaháme krém. Krém rozotrieme na cesto vo forme a poukladáme ovocie.

Potom poukladáme nakrájané cesto a rozotrieme vrstvu krému.

Celý proces zopakujeme. Vrch dezertu prekryjeme fóliou a vložíme na 4 hodiny do chladničky.

Po vybratí z chladničky potrieme boky dezertu krémom a posypeme podrveným kúskom cesta.

Na tretí ovocný koláč so želatínou potrebujeme

 

 

Na cesto:

3 vajcia

90 g kryštálového cukru (6 PL)

štipku soli

90 g hladkej múky (1/2 šálky + 1 PL)

1/2 ČL prášku do pečiva

citrónovú kôru

15 g vriacej vody (1 PL)

Na krém:

300 g višní (2 šálky)

500 g jahôd (3 šálky)

60 g kryštálového cukru (4 PL)

200 g vody (4/5 šálky)

18 g želatíny (6 ČL)

120 g vody (1/2 šálky)

600 g kyslej smotany (2,5 šálky)

200 g smotany na šľahanie (1 šálku)

100 g práškového cukru (5/6 šálky)

Na želé:

6 g želatíny (2 ČL)

20 g vody (2 PL)

šťavu z čerešní

Postup:

Do misky pridáme vajcia a soľ.

Pridáme cukor a mixérom vyšľaháme.

Preosejeme múku s práškom do pečiva a metličkou premiešame.

Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru a nalejeme vriacu vodu.

Dobre zamiešame.

Cesto nalejeme do formy (28 x 18 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Cesto pečieme v predhriatej rúre asi 25 minút pri teplote 180°C.

Do panvice pridáme čerešne a cukor.

Na panvici zahrievame, kým sa cukor nerozpustí.

Nalejeme vodu, chvíľu povaríme a cez sitko precedíme do misky.

Jahody nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky.

Do misky s jahodami pridáme čerešne.

Vychladnuté cesto vyberieme z formy.

V samostatnej miske zmiešame želatínu s vodou a necháme 5 minút odstáť.

Do misky s kyslou smotanou nalejeme smotanu na šľahanie.

Pridáme práškový cukor a mixérom vyšľaháme.

Nalejeme roztopenú želatínu a prešľaháme.

Krém nalejeme do misky s ovocím a zľahka premiešame.

Krém nanesieme na cesto vo forme.

Vložíme na 30 minút do chladničky.

Želatínu zmiešame s vodou, necháme 5 minút napučať a nelejeme do misky s čerešňovou šťavou.

Šťavu nalejeme na vrch dezertu a necháme 4 hodiny odstáť v chladničke.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes