Chutné jedlo, ktoré vaše deti budú zbožňovať, pripravené za 10 minút.
Ak máte doma vajíčka a zemiaky, tak tento výborný recept rozhodne vyskúšajte.
Nový spôsob prípravy zemiakov vďaka receptu z youtube.
Potrebujeme:
3 zemiaky
zväzok petržlenovej vňate
3 vajcia
1 ČL sušenej červenej papriky
1 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL soli
olivový olej
100 g čedaru alebo iného tvrdého syra
Postup:
Ošúpané zemiaky nakrájame pomocou škrabky (ak obsahuje aj časť na sekanie), prípadne nastrúhame na strúhadle.
Takto nastrúhané zemiaky vložíme do väčšej misy.
Zalejeme na 3 minúty studenou vodou, aby sa uvoľnil škrob.
Nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať nasypeme do misy.
Pridáme vajcia a pomocou metličky zmes rozšľaháme.
Potom pridáme papriku, korenie a opäť premiešame.
Nastrúhané zemiaky vyberieme z vody, premiestnime do druhej misy a zalejeme vajíčkovou zmesou.
Ďalej do zmesi pridáme soľ a poriadne premiešame.
Na naolejovanú panvicu na sporáku nasypeme polku zemiakovej zmesi, rovnomerne rozložíme a pridáme na plátky nakrájaný čedar (prípadne iný syr podľa vlastnej chuti).
Potom nalejeme zvyšok zmesi, prekryjeme pokrievkou a smažíme na miernom ohni.
Keď spodná strana zhnedne, tak placku na panvici obrátime, prekryjeme pokrievkou a dopečieme.
Placku naporciujeme a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod:
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.