plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z 1 hrnčeka černíc až 1,5 litra domáceho sirupu: Žiada chémia, éčka a netreba ho ani sterilizovať!

Fantastický domáci černicový sirup, ktorý vyrobíte len z 1 šálky černíc. Z tohoto množstva získate 1,5 l úžasného sirupu bez chémie a éčok.

Fantastický domáci černicový sirup, ktorý vyrobíte len z 1 šálky černíc.

Z tohoto množstva získate 1,5 l úžasného sirupu bez chémie a éčok.

 

Černicový sirup a jeho účinky na zdravie

Podporuje obranyschopnosť.

Chráni bunky pred radikálmi.

Prevencia proti chrípke či nádche.

Antiseptické a detoxikačné účinky.

Podporuje trávenie.

Podporuje vylučovanie žlče, pravidelnú stolicu.

Podporuje krvotvorbu.

Prevencia anémie.

Zlepšuje kvalitu vlasov.

Zlepšuje kvalitu nechtov a pokožky.

Na prípravu sirupu potrebujeme:

 

 

1 hrnček černíc (250 ml)

80 ks černicových listov

850 ml vody

1 lyžica kyseliny citrónovej

750 g – 1 kg cukru

Postup:

Černice, vodu a lístky  (trhám tie mladé, takže ich dávame aj viac, pretože sú menšie, ale ak je ich viac, tak to nevadí).

 

 

Všetko dáme do hrnca a od bodu varu necháme 10 minút povariť.

Potom scedíme cez plátno a dobre vymačkáme.

Do šťavy z černíc a lístia pridáme cukor a kyselinu citrónovú.

 

 

Prevaríme cca 8-10 min.

Následne cez gázu naplníme do fliaš (ideálne takých, v ktorých bol predtým alkohol).

Zazátkujeme.

 

 

Nie je treba sterilizovať.

Cukor a kyselina citrónová sa postarajú o to, že sirup vydrží a nepokazí sa.

Plním väčšinou do fliaš od alkoholu, ktoré nevyplachujte.

 

 

Po dlhšej dobe môže začať  trochu rôsolovatieť, ale stačí pretrepať fľašu a je opäť perfektný.

Sirup je výborný, krásne vonia aj chutí po černiciach.

Z tohoto množstva máme 1,5 l perfektného domáceho sirupu.

 

 

Používame na limonády a sladenie ako klasický sirup.

Stačí naozaj málo, sirup je sladučký a výborný.

Nevarený černicový sirup

 

 

Potrebujete:

1 kg černíc

1 kg cukru

1 liter vody

40 g kyseliny citrónovej

Postup:

Umyté a odstopkované černice dajte do misy.

Zalejte vodou a pridajte kyselinu citrónovú.

 

 

Nechajte odležať v chladničke 24 – 48 hodín.

Raz za 12 hodín černice pomiešajte.

Po odležaní černice sceďte, prípadne aj cez sito, aby  tam neostali pevné časti.

 

 

Pridajte cukor a miešajte, kým sa prirodzene neroztopí.

Potom černicový sirup rozlejte do fliaš a dobre uzatvorte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes