plny-hrniec_transparent_negativ.png

NANUKY nekupujem celé leto: Robím ich z obyčajnej šľahačky a Salka len za 5 minút!

Pripravujem najlepší nanuk na svete. Zvládne to každý!

Ponúkame vám recepty na prípravu dokonalých krémových čokoládových a ovocných nanukov.

 

 

Spríjemnite si slnečné letné mesiace dokonalou a obľúbenou pochúťkou teplých dní.

Unikátne recepty na domáce krémové nanuky z youtube kanála Bestes Essen hier.

Na čokoládový nanuk potrebujeme:

400 ml smotany na šľahanie (1 + 3/5 šálky)

160 g kondenzovaného mlieka sladeného (1/2 šálky)

300 g čokolády

2 PL rastlinného oleja

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme smotanu.

Mixérom šľaháme do zhustnutia.

Počas šľahania pridáme kondenzované mlieko.

 

 

Do silikónovej formy na nanuky nastrkáme paličky.

Potom do formy nalejeme šľahačkovú zmes.

Formy vložíme do mrazničky na 2-3 hodiny.

 

 

Do vyššej nádoby nalámeme čokoládu.

Roztopíme v mikrovlnnej rúre.

Nalejeme olej a dobre premiešame.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme nanuky z formy.

Nanuky namočíme v rozpustenej čokoláde.

Hotové nanuky poukladáme na papier na pečenie.

 

 

Čokoládu necháme stuhnúť a môžeme servírovať.

Na ovocný nanuk bez kondenzovaného mlieka potrebujeme:

2 banány

100 g mrazených čučoriedok (1/2 šálky)

100 g mrazených čerešní (1/2 šálky)

250 ml smotany na šľahanie (1 šálku)

Postup:

Banány ošúpeme, nakrájame a vložíme do misky.

Do misky pridáme čučoriedky a čerešne.

Tyčovým mixérom dôkladne rozšľaháme.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu.

Mixérom vyšľaháme krém.

Šľahačku pridáme do misky s rozmixovaným ovocím a špachtľou premiešame.

Krém prelejeme do formy na nanuky.

Formu vložíme do mazničky na 2-3 hodiny.

Po uplynutí doby môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes