plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len pohár vody, 200 g múky, soľ a máte perfektné chrumkáče na celý týždeň: Geniálne slané tyčinky, pečú sa pár minút!

Recept je úplne jednoduchý, každý ich zvládne pripraviť.

Vynikajúce chrumkavé tyčinky. Podávam ich namiesto chleba, ako občerstvenie alebo prílohu k domácim omáčkam.

 

 

Recept je úplne jednoduchý, každý ich zvládne pripraviť.

Potrebujeme:

• Múka hladká – 200 g

• Voda (60 – 70 ° C) – 100 g

• Olivový olej – 50 g

• Soľ – 1 lyžička

• Provensálske bylinky

Postup:

Preosiatu múku zmiešame s vodou, olejom a soľou.

Vymiešame jednotné cesto, ktoré dáme do plastového vrecka.

 

 

Na 30 minút vložíme do chladničky.

Potom z chladničky vyberieme a na doske rozdelíme na polovicu.

Každú rozvaľkáme na tenkú placku a nakrájame na tyčinky.

Stočíme a preložíme na plech vystlaný papierom.

 

 

S druhou polovicou cesta postupujeme rovnako.

Potrieme vodou, posypeme bylinkami podľa chuti.

V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme dozlatista.

Verzia s maslom

 

 

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

125 g studeného masla

100 ml studenej vody

1 vajce

1/2 lyžičky soli

1 lyžica soli (na posypanie)

Postup:

Múku, soľ a studené maslo nakrájané na kocky premiešame v miske na hrubú mrveničku.

Pridáme studenú vodu a vajce a rýchlo vypracujeme hladké cesto.

Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň 30 minút.

Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 3 mm.

Pomocou noža alebo pizza rezačky nakrájame cesto na tyčinky široké asi 1 cm.

Tyčinky poukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom.

 

 

Posypeme soľou a podľa chuti aj rôznymi posypmi, napríklad sezamom, makom, syrom, bylinkami atď.

Pečieme v predhriatej rúre 15-20 minút, dokým tyčinky nie sú zlatohnedé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Zdroj, titulná foto: youtube.com

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes