Výborný tip na slávnostné pečivo, ktoré si viete rýchlo pripraviť z bežných surovín.
Ruské klobúky sú nielen veľmi obľúbené, ale aj veľmi chutné kolieska s vanilkovým krémom, kokosom a čokoládou.
Potrebujeme:
cesto:
12 vajec
12 lyžíc kr. cukor
10 lyžíc voda
3 lyžice kakao
1/2 bal. prášok do pečiva
250 g polohrubá múka
krém:
500 ml mlieko
5 lyžíc hladká múka
1 bal. vanilkový cukor
150 g kr. cukor
125 g maslo
100 g práškový cukor
Ďalej budeme potrebovať:
100 g čokoláda
50 g maslo
2 lyžice olej
150 g kokos
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom (4 lyžice) do peny.
Žĺtky spolu s cukrom (8 lyžíc) vyšľaháme do peny, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Nakoniec jemne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
Mlieko, múku, Kr. a vanilkový cukor dáme variť na mierny oheň – uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
Postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
Vyšľaháme hladký krém.
Z cesta pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré zlepíme krémom.
Boky tiež potrieme krémom a obalíme ich v kokose.
Nakoniec už len čokoládová poleva:
Vrch zalejeme čokoládou, do ktorej sme pridali maslo a olej.
Necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)