plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárne rumové mesiačiky, ktoré pečiem už 50 rokov: Mám aj fintu na krásne lesklú polevu, ktorá nepraská!

Rumové mesiačiky našej babičky: Každý si ich zamiluje!

Fantastický recept na rumové mesiačiky, ktoré sa nám doma nikdy neomrzia.

 

 

Cesto je úplne jednoduché a pritom fantasticky lahodné a vláčne.

Navyše, poleva okrem skvele chuti má aj krásny lesk a nepraskne vám.

Potrebujeme:

300 g masla nebo Hery (v originál recepte je maslo)

300 g krupicového cukru

6 vajec

300 g hladkej múky

40 g kakaa

Poleva:

Rum

Práškový cukor

Trochu oleja

Postup:

 

Foto:tjn

 

Zmäknuté maslo, krupicový cukor a vajcia šľaháme v robote asi 20 minút.

Primiešame preosiatu múku s kakaom a rozotrieme na vymastený a vysypaný plech.

Pečieme na 180 ° C asi 20 minút (otestujeme špáradlom, každá rúra pečie inak).

Ešte teplé polejeme rumovou polevou zmiešanou z rumu, cukru a trošky oleja (vďaka oleju bude poleva lesklá a nepraskne).

Polevy by sme mali mať cca 500 ml.

Necháme zatuhnúť a potom vykrajujeme kolieskom mesiačiky.

 

Foto: tjn

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes