plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rodina ma stále prosí o tento zákusok: Robím ho za minútu a vždy vyjde perfektne!

Vo svojom zápisníku mám recept na najlepší nepečený koláč. Chuťovo sa podobá 3 Bit tyčinku. Moja rodina, len čo zje jeden plech, si už pýta ďalší. Našťastie sa dá ľahko pripraviť a zakaždým vyjde.

Torta bez pečenia 3 Bit je triviálne jednoduchá. Každý ju ľahko zvládne, stačí zmiešať jednoduché ingrediencie a dať do chladničky.

 

 

Už po pár hodinách máte fantasticky chutnú sladkú pochúťku.

Najlepšie je pripraviť si ho deň vopred a dať na noc do chladničky. Nielenže sa ingrediencie dobre prepoja, ale aj chute sa dokonale prelínajú.

Toto je najchutnejší nepečený koláč, aký poznám.

Potrebujeme:

2 poháre mlieka

1 šálka hladkej múky

½ šálky kr. cukru

1 kocka masla izbovej teploty

5 žĺtkov

2 polievkové lyžice vanilkového cukru

Na krém:

600 ml smotana na šľahanie 30%

 

 

250 g syra mascarpone

2-3 lyžice práškového cukru

1 lyžica vanilkového cukru

3 bal. sužovača do šľahačky

Okrem toho:

2 balenia krekrov (maslové sušienky)

1 plechovka karamelového salka

kakao na ozdobu

Postup:

Začnite prípravou krémovej pudingovej hmoty.

Do hrnca nalejte polovicu mlieka a začnite ho zohrievať.

 

 

Druhú polovicu nalejte do samostatnej misky, pridajte žĺtky, oba druhy cukru a múku.

Miešajte do homogénnej hmoty.

Rozmiešanú hmotu vlejte do vriaceho mlieka.

Zahrievajte, stále miešajte.

Keď hmota viditeľne zhustne, hrniec odstavte z horáka.

 

 

Puding prikryte a nechajte vychladnúť.

Vychladnutý puding odložte do chladničky.

Medzitým vyšľahajte mäkké maslo do nadýchanej hmoty.

Do tuku postupne pridajte studený puding vybratý z chladničky.

 

 

Šľaháme, kým sa nedosiahne jednotná konzistencia.

Krémová hmota:

Dobre vychladenú hustú smotanu nalejte do samostatnej misky. Začnite šľahať a keď mierne zhustne, pridajte k nemu práškový cukor a vanilkový cukor.

Po ďalšom krátkom šľahaní pridajte syr mascarpone a pokračujte v miešaní.

Na konci pridajte stužovač do šľahačky.

Pokračujte v šľahaní, kým krém nie je úplne tuhý.

 

 

Pripravte si formu s vyššími okrami a vyložte ju papierom na pečenie.

Na spodok dajte vrstvu sušienok.

Sušienky potrite pudingovou hmotou, zarovnajte.

Potom položte ďalšiu vrstvu sušienok, prikryte karamelovým salkom.

 

 

Na to dajte smotanovú vrstvu.

Koláč prikryjeme a vložíme do chladničky.

Najlepšie je nechať odležať cez noc. Na druhý deň ich vyberieme a ozdobíme tmavým kakaom alebo strúhanou čokoládou.

 

 

Takto pripravený dezert je pripravený na podávanie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes