plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na domáce UHORKY z konca 19. storočia som dostal od starej mamy: Lepšie som v živote nejedol!

Vynikajúci recept na uhorky z konca 19. storočia. Určite skúste aspoň niekoľko pohárov.

Domáce uhorky sú skutočnou letnou pochúťkou.

 

 

Dodávajú chuť večerným jedlám a sendvičom.

Dá sa z nich pripraviť aj lahodná polievka.

 

 

Výnimočný recept na najchutnejšie domáce nakladané uhorky z portálu smakosze.

Uhorky – chuť leta v pohároch

Tradičný recept na nakladané uhorky zaručuje kulinársky úspech.

Je dôležité vybrať správne uhorky a prísady, ktoré určujú chuť.

V recepte z konca 19. storočia používame dubové, ríbezľové a čerešňové listy.

 

 

Vďaka ním majú obľúbené nakladané uhorky aj jedinečnú vôňu.

Zelenina musí byť čerstvá, pevná a šťavnatá.

Pred nakladaním treba uhorky poriadne vydrhnúť a zaliať studenou vodou.

 

 

Potom ich musíme na hodinu odložiť – vďaka tomu budú ešte chutnejšie.

Na prípravu potrebujeme:

1 kg stredne veľkých poľných uhoriek

1 l vody

2 PL nejódovanej soli

dubové, čerešňové a ríbezľové listy

koreň chrenu

trocha horčičných semienok

kôpor

strúčiky cesnaku

korenie

fenikel

 

 

Postup:

Uhorky vydrhneme, zalejeme studenou vodou a necháme hodinu pôsobiť.

Poháre vysterilizujeme a vložíme do nich dubové, čerešňové a ríbezľové listy.

Pridáme kúsky chrenu.

 

 

Potom pridáme strúčiky cesnaku.

Nakoniec vložíme horčičné semienka, zrnká korenia a feniklu.

Vodu prevaríme so soľou.

 

 

Potom vodu nalejeme do pohárov a uzavrieme.

Poháre uložíme do špajze.

Po týždni budú uhorky pripravené ku konzumácii.

 

Nakladané uhorky – jedzte ich pre zdravie!

Nakladané uhorky sú vynikajúcim občerstvením, lahodným doplnkom do šalátov a jedál.

Je to veľmi zdravá zelenina, ktorá nám dodá množstvo vitamínov a minerálov.

Nakladané uhorky obsahujú vitamín A, C, E a K.

 

 

Dodávajú nám aj draslík, horčík, vápnik a fosfor.

Nakladané uhorky sú navyše skvelým zdrojom vlákniny.

Šťava z nakladaných uhoriek pomáha pri bolestiach hlavy, infekciách a bolestiach hrdla.

 

 

Jedenie nakladaných uhoriek pomáha ľudom, ktorí trpia mykózou.

Uhorková šťava naopak pôsobí ako izotonický nápoj.

 

 

Dobrú chuť a na zdravie!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes