plny-hrniec_transparent_negativ.png

Koláč SNEHOVÁ BÚRKA: Recept napísaný v kuchárskej knihe z roku 1894!

Vydajte sa s nami na kulinársku cestu pri príprave tradičného hroznového koláča pripraveného podľa receptu z roku 1894.

 

 

Tento špeciálny recept pochádza z hostinca „Zu den Drei Mohren“ v Augsburgu, mieste s bohatou históriou.

Hostinec, ktorého korene siahajú až do 14. storočia, bol po stáročia miestom, kde sa stretávali umelci, politici a šľachtici z celej Európy.

Famózny recept na krémový dezert s hroznom z youtube kanála Einfache Rezepte.

 

 

Potrebujeme:

Na cesto:

375 g masla

200 g kryštálového cukru (1 šálka)

5 žĺtkov

1 ČL škorice

 

 

450 g univerzálnej múky

100 g mletých mandlí

Na plnku:

12 bielkov

680 g práškového cukru

1360 g hrozna

Postup:

Do hlbokej misky pridáme maslo.

Nasypeme cukor a pridáme žĺtky.

Nasypeme škoricu a nakoniec do zmesi pridáme múku, mixérom vyšľaháme.

 

 

Cesto nanesieme na plech (29 cm x 39 cm) vystlaný papierom na pečenie.

Posypeme múkou a rovnomerne ho navrstvíme.

Potom vrch posypeme mletými mandľami.

 

 

Do nádoby od mixéra nalejeme bielky.

Vyšľaháme hustú penu.

Počas šľahania postupne pridávame práškový cukor.

 

 

Do krému pridáme hrozno a jemne premiešame.

Potom krém rozotrieme na cesto.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).

Potom 50 minút pri teplote 100°C (len vrchný ohrev).

A nakoniec 10 minút pri teplote 200°C (len vrchný ohrev).

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes