plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept na cuketu je skutočný poklad: Pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a navyše skvele chutí!

Lahodný recept, ktorý prospieva zdraviu.

Vynikajúce zeleninové fašírky, ktoré si môžete pripraviť v dvoch verziách a ich základ tvorí cuketa.  

Postup je veľmi jednoduchý a chutia vynikajúco. 

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Užitočné menu.

Potrebujeme:

2 cukety

soľ

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

olej

1 mrkva

1 červenú papriku

petržlenovú vňať

pažítku

150 g konzervovanej kukurice

soľ

čierne mleté korenie

1 vajce

150 g hladkej múky

250 g bieleho jogurtu

kôpor

1/2 citróna

Postup:

Cuketu si umyjeme, odkrojíme konce a postrúhame ju na hrubom strúhadle. 

 

 

Osolíme ju a premiešame.

Zoberieme si cibuľu, ošúpeme ju a pokrájame najemno.

Na panvicu si nalejeme trochu oleja a orestujeme si cibuľku. 

 

 

Cesnak si popučíme, pokrájame nadrobno a pridáme na panvicu k cibuli.

Mrkvu si očistíme, postrúhame na hrubom strúhadle a pridáme na panvicu.

Papriku si umyjeme, očistíme, pokrájame na malé kocky a takisto pridáme na panvicu.

 

 

Chvíľu opekáme a potom si zeleninu preložíme do misky.

Z cukety si vyžmýkame šťavu a pridáme ju do misky k orestovanej zelenine.

Do zmesi teraz pridáme nasekanú vňať, aj pažítku, vajce, osolíme, okorením a nakoniec nasypeme múku.

 

 

Dôkladne vymiešame a z tejto hmoty tvarujeme malé fašírky.

Na panvicu si nalejeme trochu zeleninového oleja, rozhorúčime a ukladáme na ňu fašírky.

Prikryjeme pokrievkou a opekáme. 

Medzitým si v miske zmiešame biely jogurt s nasekaným kôprom, citrónovou šťavou a soľou.

 

 

Fašírky opečieme aj z druhej strany a podávame s touto lahodnou omáčkou. 

 

 

Tieto fašírky môžete prípade pár minút zapiecť v rúre so syrom.

Celý postup nájdete v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes