plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kysnutú knedľu už NEROBÍM, toto je niečo fantastické: Tajomstvo, ako pripraviť najchutnejšiu ZEMIAKOVÚ knedľu pod slnkom!

Podľa tohoto receptu sa vám zemiaková knedľa zaručene vydarí.

Pripravte si doma fantasticky nadýchané zemiakové knedle podľa nášho jednoduchého a inšpiratívneho receptu.

 

 

Bude vám stačiť len pár jednoduchých ingrediencií a príprava vám zaberie minimum času, ale výsledok bude rozhodne stáť za to.

Fantastický recept na najchutnejšie zemiakové knedle z youtube kanála Vaříme s Mozkem.

K akým jedlám podávame zemiakovú knedľu?

Zemiaková knedľa je všestranná príloha, ktorá sa hodí k rôznym jedlám. Tu je niekoľko tipov:

Mäsové jedlá:

Pečené bravčové mäso s kapustou a knedľou

Hovädzie mäso na smotane s knedľou

Kuracie soté s hubami a knedľou

Pečené rebierka s knedľou a zeleninou

Segedínsky guláš s knedľou

Omáčky:

Všetky druhy omáčok, ako napríklad sviečková, hubová, tatárska, paradajková, cibuľová

Pečené mäso s omáčkou a knedľou

Zeleninové jedlá:

Špenát s vajíčkom a knedľou

Fazuľový prívarok s knedľou

Pečená zelenina s knedľou

Syrové jedlá:

Varená zelenina so syrovou omáčkou a knedľou

Na jednoduché zemiakové knedle potrebujeme:

 

 

500 g zemiakov

300 g hrubej múky

3 PL mlieka

1 vajce

1 menšiu ČL soli

Postup:

Do hrnca vložíme zemiaky, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.

 

 

Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme.

Do misky na jemnom strúhadle nastrúhame zemiaky.

Pridáme múku a nalejeme mlieko.

Do zmesi pridáme vajce a nakoniec osolíme.

 

 

Rukou vypracujeme cesto.

Pracovnú dosku posypeme múkou. Položíme cesto a trochu pomúčime.

Cesto vymiesime a rozdelíme na dve časti.

Vyvaľkáme dve rovnaké knedle s priemerom 5 cm.

 

 

Do hrnca na sporáku nalejeme vodu.

Necháme zovrieť. Do vriacej vody vložíme knedle a varíme 20 minút.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes