plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pudingová rýchlovka s kyslou smotanou: Najobľúbenejší HRNČEKOVÝ recept!

Tento koláčik je víkendové maškrtenie ako stvorený.

Tento koláčik milujeme – je jednoduchý, krémový a prirpavíte ho obľúbenou hrnčekovou metódou.

 

 

Pani Gabča K. sa podelila o svoj recept a nám sa hneď začali zbiehať slinky.

Tento koláčik je víkendové maškrtenie ako stvorený.

Neváhajte a skúste ho aj vy!

Potrebujeme:

200 g polohrubej múky

180 g kryštálového cukru

3 vajcia

1/2 hrnčeka oleja (100 ml)

1/2 hrnčeka mlieka

 

 

3/4 prášku do pečiva

štipka soli

1 l mlieka

3 balíčky vanilkového pudingu

6-7 lyžíc cukru

500 g kyslej smotany

Na posypanie:

 

 

škoricový alebo vanilkový cukor

kakao

čokoládové lupienky na ozdobu

Postup:

Predhrejte rúru na 180°C. Vymastite a vysypte plech, na ktorom budete piecť buchtu.

Vo väčšej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.

 

 

 

 

Pridajte vajcia, olej a mlieko.

Všetky suroviny elektrickým ručným šľahačom dobre prepracujte dohladka.

Vlejte cesto na pripravený plech.

Uvarte puding z mlieka, pudingového prášku a cukru podľa návodu na obale a rovnomerne ho nalejte na cesto.

 

 

Pečte buchtu asi 20-30 minút, alebo kým nie je zlatistá.

Medzitým pripravte kyslú smotanu.

Zmiešajte kyslú smotanu s cukrom a premiešajte dohladka.

Keď je buchta hotová, nechajte ju vychladnúť a potom ju rovnomerne potrite kyslou smotanou.

 

 

Na ozdobenie môžete použiť škoricový alebo vanilkový cukor, kakao, alebo čokoládové lupienky.

Podávajte a môžete si vychutnať lahodnú pudingovú buchtu s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes