Veľmi jemné a lahodné mäsko na prírodno.
Ak ešte stále váhate, čo pripraviť na nedeľný obed, recept na „Prezidentské“ rezne si určite zamilujete.
Nám najviac chutia so zemiakovou kašou, ale môžete podávať aj so zemiakmi, alebo cestovinou.
Potrebujeme:
600 g bravčového pleca (4-5 plátkov po asi 150 g) – môžete použiť aj iný druh mäsa
Horčica plnotučná alebo dijonská
Hladká múka
Farebné korenie celé aj mleté
Vetvička rozmarínu (nemusí byť)
Soľ, kúsok masti
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g údenej slaniny
1 lyžička mletej papriky
Príloha:
Zemiaková kaša
Varené alebo pečené zemiaky
Cestovina
Ryža
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.
Slaninu nakrájame na kocky.
Mäso si nakrájame na plátky.
Oosolíme a posypeme mletým čiernym korením.
Z jednej strany potrieme horčicou.
Na kúsku masti vyškvaríme slaninu a pridáme cibuľu.
Po chvíli vmiešame aj cesnak.
Mäso obalíme v múke a oklepeme.
Pridáme ku slanine s cesnakom a sprudka z oboch strán opečieme.
Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou.
Pridáme cca 6-8 guľôčok farebného korenia.
Pridáme aj rozmarín a pod pokrievkou dusíme do mäkka.
Občas obrátime a podľa potreby podlejeme.
Kto chce, môže na záver vybrať korenie a rozmarín.
Šťavu prepasírovať alebo rozmixovať.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)